Vem är Allegra Agnelli Caracciolo di Castagneto?

Allegra Agnelli Caracciolo heter damen som man ofta ser på Juventus Stadium, sidan om vår president Andrea Agnelli, och hon är en hägiven Juvesupporter, men få vet egentligen vem hon är, så jag tänkte hjälpa er med det!

Allegra Caracciolo di Castagneto

Allegra Agnelli Caracciolo di Castagneto (född i Vigolzone den 28 juni, 1945) är en italiensk filantrop. Hon är vicepresident för “Associazione Italiana per la Ricerca sul Cancro” (italienska cancerforskningsförbundet), och president för “Fondazione Piemontese” (Piemontestiftelsen) och Allegra är därmed mycket involverad inom cancerforskning.
Hon föddes i ett slott, Grazzano Visconti di Vigolzone, och är dotter till Don Adolfo Caracciolo och Donna Visconti di Modrone, (hertiginnan av Grazzano Visconti). Sedan är Allegra brorsdotter till den kände regissören, Luchino Visconti.

stemmi caracciolo (Small)
Hon gifte sig 1974 med Umberto Agnelli som hade skilt sig från Antonella Bechi Piaggio. I detta giftermål mellan Umberto och Allegra så föddes två barn, Andrea (Juves nuvarande president) och Anna. Den 27 maj 2004 blev hon änka till Umberto. Under 2005 så delade hon och barnen på aktierna i gruppen FIAT, och till Allegra gick 1,14%.
ansa - celi - CALCIO: JUVENTUS-EMPOLI Umberto Agnelli Andrea
Den 26 april, i ”Aula Magna”-salen i Turins Universitet så blev hon tilldelad titeln som Hedersdoktor (laurea honoris causa) som veterinär för hennes insatser inom hjälpen för djuren. Hon fick denna titel för att bland annat ha varit främjare för en hel rad av aktiviteter och att hon ekonomisk har bidragit till många stora och viktiga projekt. Allegra Agnelli erbjuder även ständigt skydd och vård för hemlösa djur. Hon har en egen anläggning i familjens egendom, Roveri, på parken ”Della Mandria” och sedan alltid har hon varit en motståndare till djurförsök.
Denna starka kvinna är även en huvudsponsor till organisationen ”Ente Nazionale Protezione Animali” eller ENPA (djurskyddsmyndigheten).

Allegra Agnelli Caracciolo di Castagneto 1

Priser som Allegra fått är:

  • Guldmedalj av den italienska staten, den 7 april 2004, av den italienske presidenten.
  • Guldmedalj och guldband för sin insats inom sjukvården.
  • Fredspriset, 2005, av den dåvarande presidenten i Italien, Ciampi, i Palazzo del Quirinale.

En stor kvinna, en stor Agnelli, en stor Juventina!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo