En dag som denna – exakt ett år sedan, SuperCoppa Italiana i Peking!

Exakt ett år sedan, den 11 augusti 2012, så spelades senaste upplagan av SuperCoppa Italiana-finalen i Kina och Peking. Juventus åkte långt österut och möttes av en fantastiskt passionerad publik som kunde sjunga på italienska. Välkomnandet var storartat och de kinesiska fansen visade verkligen sitt stora stöd till den Gamla Damen. Matchen mot Napoli i Pekings Nationalstadion (mer känt som fågelboet eller det engelska Bird’s nest) bjöd på en härlig atmosfär som fick Juve att känna sig som hemma.

Video:

Hur matchen gick?
Mazzarris Napoli var mycket nervösa och tidigt i matchen så stod Napolispelarna för några enkla misstag och de drog på sig onödiga frisparkar. Conte som var avstängd ersattes av en lugn och för dagen väldigt stilig Massimo Carrera vid sidlinjen. Hans Juve tryckte på, men när Napoli kontrade fick Cavani sin första chans. Fri mot Buffon såg det ut som att Gigi hade lyckats göra en superräddning, men Edinson gjorde inget misstag på returen… Napoli tog något turligt ledningen efter 27 spelade minuter. Juventus svarade med att pressa på omedelbart och efter 10 minuter drog Asamoah till med en otrolig volley. Hans debutmål i hans debutmatch var ett faktum, 1-1!

Pandev lyckades på Napolis andra kontring för dagen återfå ledningen med bara 4 minuter kvar och Napoli såg ut att kunna snuva Juve på en andra titel efter att ha vunnit i Coppa Italia-finalen bara någon månad innan. Men Juve gav inte upp. Man körde på och trots mycket tufft spel från Napoli och en kompakt defensiv lyckades Juve kvittera genom en straff. Arturo Vidal som stod för assisten till  Asamoah förvaltade straffen och 2-2 gav luft under vingarna på Juve.

Stressen gick över huvudet på Mazzarris mannar och domare Paolo Silvio Mazzoleni hade inget alternativ, kort delades ut och det blev 2 röda till Napoli. Nu såg det bara ut som en formalitet… Juve skulle avgöra, men när?

Matchen gick till förlängning och efter bara 7 och 11 minuter hade Juventus en komfortabel 4-2 ledning. Super Coppa Italiana kunde lyftas mot skyarna för femte gången! Napoli vägrade ta emot sina silvermedaljer.

Napolis vackra spel:

Highlights:

Prisceremoni:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham