En dag som denna – den 29 juni, 80 år sedan!

Exakt 80 år sedan, den 29 juni 1933 så debuterade Juventus på Stadio Comunale. Känslan och atmosfären var lika elektrisk som när Juventus debuterade på det nya bygget Juventus Stadium och precis som mot Parma i 2011 så vann Juventus sin första officiella match. Det var returmötet i kvartsfinalen mot Ujpest Dozsa i Mitropa Cup. Första matchen hade man förlorat borta i Ungern med 2-4, men i denna retur med ett fullsatt och nybyggt Comunale skulle historien få sig en vändning. Juventus vann med hela 6-2 genom 2 mål av Varglien II och 4 mål av Raimundo ”Mumo” Orsi. Semifinalplatsen säkrades!

Stadio Comunale di Torino

Juventus skapade omedelbart historia genom att vinna ytterligare två Scudetti på den nya stadion och därmed hade de för första gången vunnit 5 raka Scudetti i vad som idag kallas för Quinquennio d’oro (Fem gyllenne år)!

Stadio Comunale användes av Juventus från invigningen 1933 fram till 1990 och då man flyttade till Stadio Delle Alpi. Medan Juventus Stadium restes på Delle Alpis heliga yta så gick man tillbaka till Comunale, men som då var renoverat och kallades Stadio Olimpico di Torino.

Dino Zoff - Comunale

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham