En dag som denna – den 28 juli 1935, Renato Cesarini!

Efter 6 säsonger och 5 Scudetti, så spelade Renato Cesarini sin sista match i Juventus den 28 juli 1935.

Renato Cesarini, som var italienare/argentinare spelade som mittfältare och anfallare och gick framför allt till historien som den som alltid gjorde mål i slutminuterna. Han var även en av de spelare som i fotbollen har representerat två landslag (Italien och Argentina).

I en landskamp mellan Ungern och Italien den 13 december så slog han in det avgörande målet i sista minuten och då han på sista tiden också hade gjort det i ligan så började journalisterna tala om ”zona Cesarini” (Cesarini-time), ett uttryck som man än idag flitigt använder inom fotbollen.

Renato Cesarini spelade för Juventus under åren 1929-1935 och var med att vinna det berömda ”Quinquennio d’oro” (guldkvintetten), 5 Scudetti i rad. 1935 så flyttade han tillbaka till Argentina för att först representera Chacanrita Juniors och sedan avsluta sin spelarkarriär i River Plate där han tillsammans med Peucelle, Bernabè Ferreyra, Moreno och Pedernera, bildade ett fruktansvärt offensivt lag!

I 1946 så återvände Renato till Juventus, men då som tränare under två år mellan 1959-61. Han vann då med Juventus två Scudetti och en Coppa Italia.

Renato avled 1969, 69 år gammal, efter en misslyckad hjärnoperation, han led tyvärr av emboli.

Grande Renato Cesarini, la Juve siamo noi!
Fino Alla Fine!
/Lorenzo