En dag som denna, den 6 oktober 1929, Juve debuterar mot Napoli!

En dag som denna, den 6 oktober, 1929 så tog Juventus emot Napoli på Campo Juventus di Corso Marsiglia.

Serie A hade precis omstrukturerats och säsongen 1929/30 var första gången som ligan skulle spelas med en tabell efter att man tidigare hade spelat med flera grupper.

Juventus debuterade hemma mot Garbutts Napoli. Bianconeri tog ledningen tack vare ett självmål av Zoccola som styrde in ett skott av Cevenini III i den 10:e minuten. Napoli kvitterade genom Mihalic i den 42:a minuten men avslutade den första halvleken med 10 man då De Martino blev skadad. Han kom dock tillbaka tilll spel i den andra halvleken och bara efter 9 spelade minuter så slot Mihalic och Napoli till igen och de tog ledningen med 1-2. Juventus såg ut att befinna sig i stora problem men Cevenini III ändrade på det i den 64:e minuten när han äntligen fick göra mål. Med bara fyra minuter kvar så målade Munerati och Juves vändning till 3-2 var ett faktum.

Matchen som spelades en söndag hade mer att bjuda på då Mihalic blev utvisad i den 88:e minuten. Men resultatet 3-2 stod sig och redan på den tiden kännetecknades alltså Juve av det man även ser idag, nämligen kämparandan, glöden och den stora viljan att aldrig ge upp!

Juventus 1929/30  Napoli 1929/30

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!
/Lorenzo, Riham