En dag som denna, den 5 februari 1997, Juve vinner Supercupen!

En dag som denna, den 5 februari 1997, ställdes Juventus mot Paris Saint-Germain.

Juve hade i 1996 vunnit Champions League efter en otroligt spännande final mot holländska storlaget Ajax som gick hela vägen till straffar på Stadio Olimpico di Roma. Paris Saint-Germain eller PSG som de oftare kallas hade vunnit cupvinnarcupen i 1996. På den tiden var det förutom att andra finalisten i Supercupen var från cupvinnarcupen istället för från UEFA-cupen även så att finalen spelades över två matcher. En bortamatch och en hemmamatch. Som vanligt så började det högst rankade laget och därför åkte Juve iväg till Paris den 15 januari 1997. Matchen vanns med hela 1-6 när PSG demolerades på Parc des Princes efter mål av Porrini, Padovano (två st), Ferrara, Lombardo och Amoruso.

Den femte februari så tog Juve emot PSG ”hemma” då man valde att spela matchen i Palermo och på Stadio La Favorita inför sin stora och fantastiska sicilianska publik. Det var uppdukat för fotbollsfest då Juve bara behövde säkra vinsten av sin andra supercuptitel i historien. Juve tog ledningen efter 36 minuter genom Del Piero, men en straff orsakad av Peruzzi gjorde att PSGs brasilianare Raí kunde kvittera med lite mer än en timme spelad. Det dröjde dock inte länge innan Del Piero svarade med ett magnifikt mål och i den 90:e minuten såg Bobo Vieri till att det blev 3-1 till Marcello Lippis Bianconeri. 3-1 och totalt 9-2 till Juventus som fick titulera sig supercampioni d’Europa!

JTV bjuder idag på en härlig video:

Förutom att Juve fick lyfta supercuptiteln en dag som denna så fyller dessutom Carlitos Tevez år idag. 30 år blir han och vi gratulerar honom. Tanti auguri grande campione!

Något annat som hände en dag som denna? En dag som denna, den 2 februari, tre år sedan så debutmålade både Alessandro Matri och Luca Toni i Juvetröjan när Juve vann borta mot Cagliari. Matris mål var härliga och Tonis, kom efter en av de kanske hårdaste nickarna någonsin!

Luca Tonis fantastiska debutmål i Juvetröjan i matchen Cagliari 1-3 Juventus, den 2 februari 2011:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!
/Riham