En dag som denna – den 3 oktober 1976, Lazio 2-3 Juventus!

En dag som denna, den 3 oktober, 1976 så spelade Juventus mot Lazio i Rom och matchen går till historien då Roberto Boninsegna debutmålade i Serie A för Juve.

BONINSEGNA JUVENTUS 1976-77

Ett spelarbyte mellan Inter och Juve, där man såg Anastasi gå från Juve till Inter och där Roberto Boninsegna gick motsatt håll, orsakade häpnad och skapade en hel del problem år 1976. Men Roberto Boninsegna är inte en man som ger sig så lätt, han förblir orörd av alla klagomål och dispyter. Han gjorde genast mål i sin allra första match med Juve, mot Monza i Coppa Italia med tröjnummer 9 på ryggen den 29 augusti 1976. Han gjorde även en doppietta mot Sambenedettese i Coppan för att därefter göra sitt sförsta mål i UEFA-cupen med Juve mot Manchester City. Det räckte inte där utan han upprepade bravaden genom att göra mål i sin allra första match i den italienska ligan mot Lazio i Rom den 3 oktober 1976 i en match som Juventus vann med 2-3!

Bettega öppnade målgörandet med ett mål i den 12:e minuten och Boninsegna ökade på till 0-2 efter 54 minuter. Den stora glädjen varade inte länge efter Boninsegnas mål då Lazio omedelbart reducerade till 1-2 genom Re Cecconi. Bettega slog till med 20 minuter kvar av spel och Lazios Giordano reducerade sent för att göra matchen nervkittlande i slutsekunderna. Juventus gick hem som segrare och Trapattoni på bänken gav Boninsegna 90 minuters speltid!

Video från den klassiska matchen som Boninsegna satte sitt avtryck på:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS
/Lorenzo, Riham