En dag som denna – den 2 oktober 1963, Inter-Cities Fairs Cup!

En dag som denna, den 2 oktober, 1963 så spelade Juventus mot OFK Belgrad.

Det var den första matchen i ”Inter-Cities Fairs Cup” och matchen spelades på Juventus hemmaplan som på den tiden var Stadio Comunale i Turin.

Bianconeri lyckades ta övertaget mot Jugoslaverna i OFK Belgrad tack vare målen av Nenè och framförallt Zigoni som lyckades återta kommandot i matchen genom att sätta dit 2-1 efter det att Jugoslaverna kvitterade genom Gugleta. På bänken satt Paulo Lima Amaral som Juvetränare och mannen som allmänt var känd som ”Järnsergeanten” var också ”fitness coach” i det Brasilianska landslaget med unge Pele i spetsen när de vann VM-guldet i Sverige 1958. Paulo Lima Amaral gick bort i 2008 som 84 åring.

Paulo Lima Amaral

Returmötet förlorade Juve i Belgrad med 2-1 och det innebar att man spelade en tredje avgörande match på neutral mark som då blev Trieste (fanns ingen bortamålsregel på 60-talet). Juve vann med 1-0 och gick vidare till den andra omgången där man slog ut Atlético Madrid genom att vinna första matchen med 1-0 hemma och därefter avgöra bortamötet på Santiago Bernabeu på bara 7 minuter med två mål.

Några spelare i Juventus 1963

Juve gick till kvartsfinal men där tog resan slut då laget som vann hela turneringen (Real Zaragoza) slog ut Juve.

Passande nog så föddes Juves storstjärna Omar Sivori (bilden ovan) även en dag som denna, den 2 oktober, 1935.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham