Moggi släpper en bomb: ”Vi har hittat obestridliga bevis, Juve kunde ha stannat kvar i Serie A”

Moggi släpper en bomb: ”Vi har hittat obestridliga bevis, avlyssningar som naglar dit personer och som demonstrerar hur Juve kunde stannat kvar i Serie A på bekostnad av andra.”

Igår kväll  medverkade den före detta direktören för Juventus, Luciano Moggi, i programmet ”Aspettando il Calciomercato” på den italienska tv-kanalen SportItalia. På plats i studion var även den ökände kommentatorn och direktören för Inter Channel, Roberto Scarpini samt den före detta Juvespelaren Stefano Tacconi. Juventus Sverige återger här vad man pratade om under programmet:

 Advokaten D’Onofrio sade tidigare idag att det finns möjligheter att lämna tillbaka de två borttagna titlarna från 2005 och 2006 till Juventus…
Scarpini: ”Även om Paco D’Onofrio säger det så är det ett tema som inte intresserar mig. Förstår att Juvefansen är förgiftade, men det hände vissa saker och man bestämde därefter. Jag tänker istället på den spelade fotbollen.”
Tacconi: ”För mig så har Juventus 31 titlar.”

 Direktör Moggi, man diskuterar alltid om hur många Scudetti Juve har…
Moggi: ”Numera är det en gammal sak, väldigt gammal. Om vi vill prata om matchen så gärna det. Jag ser inte varför man ska leta efter något… titlarna är ett problem som just nu är en process. En process som befinner sig i sin första fas, så vi får se vad som kommer att hända. Så jag tror vi kan prata om matchen och inte gå och leta efter dessa saker.”
Tacconi: ”När det var match mellan Inter och Juve så kom alltid journalisterna och störde både mig och Zenga, det är normalt att en journalist söker problem och dispyter.”

 Direktör Moggi, vad betydde matchen Inter-Juve för er?
Moggi: ”Det var en match, men ni vet bäst själv att det alltid varit en svår match, trots att Inter alltid varit underlägsna oss så gav de alltid allt de hade, även sin själ, bara för att vinna just mot Juventus.”

– Detta kan vara den sista Inter-Juve med Moratti som är din svurne fiende…
Moggi: ”Nej absolut inte. Jag tror inte att Moratti är min svurne fiende. Mer då Tronchetti Provera än Moratti. Grundproblemet är att nu så har det verifierat sig vissa saker, som har fått grytan att koka över. Ni kommer att få se själv vad som händer under överklagandet. Vi bör vänta med att prata om dessa saker nu, också för att det verkligen finns viktiga nyheter, som efterhand kommer att bevisa hur Juventus kunde stannat kvar i Serie A i lugn och ro på bekostnad av andra som stannade kvar.”

– Fortfarande svårt att svälja bitterheten direktören?
Moggi: ”Jag lever ett lugnt liv och är inte alls bitter, också för att jag bytt arbete, nu är jag en opinionist och sportkommentator, är lugn, ser matcherna utan att leva med ångest över att göra resultat. Jag går och ser dem om de är mer eller mindre bra, vilket lag som är starkast eller mindre starkt spelar ingen roll, jag gör det jobb som ni gör.”

– Är detta Juve starkare än det ni hade?
Moggi: ”Det laget var en annorlunda skapelse. Har svårt att tro att man kan göra om det laget idag. Håll i åtanke att i finalen i Berlin 2006 så fanns där nio Juvespelare på plan, fem i Italien och 4 i Frankrike. Detta är en demonstration på lagets styrka. Allt annat är bara struntprat.”

– Stefano, vill du lägga till något?
Tacconi: ”Nej, för när direktören talar är det bäst att hålla tyst. I morgon kommer det ut en artikel i Liber, en riktigt intressant sak. Vi får se…”
Moggi: ”Imorgon i Libero så kommer det verkligen ut något intressant.”

– Ett förhandstips?
Moggi: ”Det som kommer ut kommer att kallas för “Moggis System” eller ”Systemet Moggi”. Förmodligen kommer de att byta namn på det. För man har funnit obestridliga bevis som praktiskt taget bevisar hur Juventus var det lag som led istället för att få andra lag att lida.”

– Vad syftar ni på direktören?
Moggi: ”Jag syftar på saker som kommer att diskuteras i domstolen. Det finns avlyssningar som nålar dit vissa personer som innan passerade som oskyldiga och som dessutom skyllde på andra. Och detta är en sak som inte alls är bra. Tiden är en gentleman, som man säger i Italien. Mina advokater har jobbat tillräckligt bra och har funnit vissa saker som bevisar motsatsen. Läs mer om det i min artikel i morgon i Libero.”

– Vad tycker du om att Thohir eventuellt tar över Inter? Förlorar man lite av rivaliteten?
Moggi: ”Låt mig säga en sak, om man förlorar Moratti, så förlorar fotbollen en ”image”, en fotbollsimage, en man som har gett mycket till Inter, förmodligen för mycket. Och han har inte fått tillbaka tillräckligt för allt det han har gett. Så enligt mig så är det inte bra för Inter att förlora Moratti. Thohirs köp kan vara viktigt när det gäller de ekonomiska aspekterna, om man nu utgår från att han är i stånd att göra det.”

– Nu finns det inte längre Del Piero, men Tevez finns där, en annorlunda nummer 10…
Moggi: ” Det är en helt annan sak. Del Piero är en mästare, Tevez är en duktig spelare. Det finns betydande skillnader mellan dem bägge. Del Piero kunde avgöra en match på egen hand, Tevez har behov av hjälp av laget för att ge ett viktigt bidrag. Självfallet så handlar det om en bra spelare, om detta diskuterar man inte, men inte alls på samma nivå som Del Piero.”

– Hade ni sålt Matri eller Quagliarella?
Moggi: ”Quagliarella, men säkerligen hade jag inte sålt honom till Milan… hahaha!”

– Vad tycker ni om förnyelsen av Pogbas kontrakt?
Moggi: ”Det är en intressant sak, också för att spelaren visar att han har allt som behövs för att bli en mästare. Han är ung, så det är ganska så naturligt. Ledarna i Juventus, med Andrea Agnelli som chef, Marotta och Paratici, m.fl. har jobbat bra för att få två Scudetti i rad och det är inte något som man vinner av en slump.”

– Hade ni accepterat Raiolas krav? 4 miljoner i lön för Pogba…
Moggi: ”Nej, men Raiola hade aldrig krävt detta av mig. Nej, absolut inte.”

– Hade du tagit Higuain?
Moggi: ”Higuain är den bäste utländske spelaren som kommit till Italien. Säkerligen kommer han att göra mål och han kommer att ge ett annorlunda spel till Napoli jämfört med det spel som Mazzarri hade. Mazzarri preparerade matcherna på ett framför allt antagonistiskt sätt, se bara på Inter nu, de är svåra att slå, man går på bollarna med en fart och fläkt som aldrig förr. Även en som Nagatomo, liten som han är, gjorde ju mål med huvudet.”

Moggis text från Libero kommer snart…

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Lorenzo