Moggi avslöjar: ”Det finns nya bevis som kommer att omforma Calciopoli”

Luciano Moggi avslöjar i Libero att det som fanns var allt annat än ett “Juve-gynnande” system, det fanns ett system som favoriserade den närmaste rivalen Milan!

Luciano Moggi skrev häromdagen i sin sedvanliga spalt i dagstidningen Libero. Denna gång var det extra intressant då han skrev om vad både nyliga och gamla händelser samt om saker som kommer att hända:
”Med det som har kommit fram efter 2006 och fram tills idag så kan man lugnt påstå att det påstådda strukturella  systemet som skulle ha hjälpt Juve att vinna, och  som man även kallade för ”Moggi-systemet”, aldrig har existerat. Däremot förekom ett system som skadade Juve som var det starkaste laget just då till Milans (som ju var Juves största utmanare) favör och detta finns det klara bevis på.

Detta var Carraro och Abete, fotbollscheferna på den tiden (Abete sitter fortfarande kvar) mycket väl medvetna om, och de var deras sändebud. Och nu så får man reda på att Abete är ”Juventino”, men det bara för att han skulle komma till Turin för landskampen och lät detta se ut som att han är en Juventusvän. Har ni aldrig frågat er, kära läsare, varför man aldrig kommit med en stämning av mig för mina uttalanden och trots att jag vid flertalet tillfällen har skrivit om detta? Fråga er själva detta och då har ni svaret. Många är det som borde hålla tyst, framför allt de som vet vad som gjordes för att skada Juve efter ”Advokatens” och hans bror Umbertos död. Det finns, tyvärr för de som vet men som kniper käft, omisskännliga avlyssningar som naglar fast dem. Och dessa kommer vi att lyssna på i domstolen…

Att sedan se Abete där mitt på plan, elogera Juventus Stadium, och ge ett pris till Buffon och dessutom kyssa honom. Det får en att vilja kräka, speciellt för de som verkligen känner till hur det ligger till. Judaskyssen var inget jämfört med denna mellan Abete och Buffon.”

Abete buffon

Fino Alla Fine!
/Lorenzo