Franco Carraro: “Moggi var inte ett monster, Juve förtjänade sina Scudetti”

Franco Carraro, även kallad för ”il poltronissimo” för hans sätt att ofta byta fåtöljer (chefsposter), som under tiden för Calciopoliskandalen var president för det italienska fotbollsförbundet, FIGC, återvände för att prata om händelserna i och omkring den stora farsen som allmänt kallas för calciopoli under ett radioprogram igår. Han sade bland annat följande:
”Moggi var inte det onda inom fotbollen, men bara en mycket duktig utövare av sitt yrke som begick några misstag. Han var inget monster, han blev förälskad i sin egen personlighet och tyckte om när folk såg en mäktig man i honom. Jag tycker att de Scudetti som Juventus vann de åren är förtjänta.”

Att dessa mästerskap var regelmässigt utförda står även att läsa i ett domslut i Neapel från 2011 och om Moggi lyckas så kommer snart Europadomstolen att ge honom rättvisa efter många år av förnedring och smutskastning.

Franco Carraro var president för FIGC under åren 2001 till 2006 och han var känd för att inte hysa några större sympatier för Juventus och ännu mindre för Luciano Moggi, en sak som bland annat framgår i många av de ”avlyssnade” telefonsamtalen som föregick mellan Carraro och domarcheferna Bergamo och Pairetto där följande uttalande hörs:
”Jag rekommenderar, för guds skull, hjälp inte Juventus att vinna.”

källa: ‘Un giorno da pecora’ på Radio 2

Fino Alla Fine!
/Lorenzo