Calciopoli: Juventus vann ett mål, Brescia får ingen ersättning!

Tiden går och ”Calciopolifortet” håller sakta men säkert på att rasa ihop som ett korthus!

Igår så höll man en viktig sittning i processen i Neapel där bland andra Fiorentinas ägare, Diego Della Valle, lämnade några spontana kommentarer och undrade varför man aldrig lyssnat på de telefonsamtal som kommit fram den sista tiden. Samtal i vilka man kan höra både Facchetti i Inter och Meani/Galliani i Milan diskutera mycket ”fritt” med både fotbollsdomare (förbjudet) och de båda domardelegaterna Bergamo och Pairetto (tillåtet). Della Valle sade även att;  ”Fiorentina har aldrig bett om några favörer, aldrig någonsin.”

Från gårdagens sittning kommer goda nyheter för Juventus. Brescia som krävde ersättning för den skada de utsattes för tack vare Calciopoli och Juventus/Moggis påstådda ”agerande”, tillbakavisades då det inte finns någon som helst anledning för att framställa ett sådant krav.

Moggi och De Santis krav på att man lyssnar på de ”funna” telefonsamtalen i domstolen blev tillbakavisade då domstolen inte ansåg att det var rätt plats att göra det på men å andra sidan så godkände man att läsa eventuella transkriptioner av materialet vid ett senare tillfälle. Det ser vi alla fram emot!

Nästa sittning som leds av Domaren Silvana Gentile och Roberto Donatiello, kommer att hållas den 29 oktober och för övrigt så följer det inplanerade schemat nedan:
29 oktober: förhör av Mazzei, Lotito, Rodomonti och Foti.
5 november: förhör av Bergamo, Titomalio, Fabiani, Fazi, Scardina, A. Della Valle, Mencucci och Puglisi.
19 november: förhör av Racalbuto, Dattilo, Mazzini och Meani
27 november: förhör av Bertini, Moggi, De Santis, Pairetto och Dattilo

För tillfället så är det beräknat att slutdomen kommer innan slutet på detta år.

Calciopoli 01
Källa:tuttosport

Fino Alla Fine!
Free Moggi!
/Lorenzo