Ytterligare rekord för Conte som går om Guardiola och når upp till Carcano!

Juventus är denna säsong precis som under säsongen 1932-33 på jakt efter sin tredje och historiska Scudetto i rad. Men under tiden som detta historiska mål är i sikte så förtsätter Juves tränare, Antonio Conte, att slå nya rekord. Med sina första 83 Serie A-matcher har han resultatet 56-22-5 (V-O-F) och det har alltså genererat 190 poäng vilket tangerar Carlo Carcanos tidigare rekord från 1933.

Contes rekord beskrivs i dagens upplaga av Corriere dello Sport som konstaterar att ingen förut i historien lyckades med att närma sig Carcanos resultat efter 83 matcher i Serie A. Före Contes rekordtangering så stannade Trapattoni och Parola på 173 poäng. Men jämfört med Carcano så kan Conte skryta med att han förlorat färre matcher då han bara förlorat 5 gånger jämfört med Carcanos 11.

Även om man skulle applicera tre poäng för en seger för de tidigare tränarna, så skulle Trapattoni hamna trea tillsammans med Parola medan Marcello Lippi och Cestmir Vyckpalek hade fått dela på en femteplats.

Nu är Contes objektiv den att också nå Carcanos unika rekord med tre raka Scudetti.
Några nämnvärda huvudpersoner från den berömda ”trippeln” med Carcano vid rodret är spelare som Gianpiero Combi, Raimondi Orsi, Luis Cesarini, Umberto Calligaris och Virginio Rosetta.

Contes grabbar med Vidal, Pirlo, Marchisio, den fantastiska backtrion Barza, Bonny och Chiello samt Buffon kan alltså även de bli historiska huvudpersoner i en klassisk Scudetto-trippel!

Carlo Carcano i 1920 (levde mellan 1891-1965)

Om man tar en närmare titt på Contes totala siffror som Juvetränare så ser man att han har ett resultat på 68-29-9 efter 106 spelade matcher. 9 förluster efter 106 matcher innebär att Conte har förlorat endast 8.49 % av sina matcher. Det är den hittills historiskt bästa siffran bland alla tränare om man räknar efter tränarnas matcher med en och samma klubb.

Conte gick nyligen om Capello i antal matcher på Juventusbänken. Don Fabios fantastiska period med Juventus mellan 2004-06 genererade 105 matcher på bänken med endast 15 förluster, men det är alltså fler förluster på en match mindre och det innebär att förlusterna utgör 14.29 %.

Andra legendariska tränare i Juventus är Giovanni Trapattoni och Marcello Lippi och deras resultat är 596 matcher, 96 förluster (16.11 %) respektive 405 matcher, 74 förluster (18.27 %).

Skillnaden är alltså stor jämfört med tidigare Juvetränare och då måste vi jämföra med de absolut bästa i världen just nu. Mourinho hade tre framgångsrika sejourer (Chelsea, Inter och Real Madrid), men hans absolut bästa period utifrån låga förlustantal är hans första period med Chelsea. Då landade hans resultat på 11.35 % efter endast 21 förluster på 185 matcher.

Mou och Pep skakar hand (nummer två och tre efter Conte i oövervinnlighetstabellen).jpg

Många diskuterar om att Guardiolas Barcelona är historiens bästa lag och självklart var hans resultat häpnadsväckande. 247 matcher genererade så lite som 21 förluster och det innebär ett makalöst slutresultat på 8.50 %. Med andra ord så gick Juventus tränare och Mister, Antonio Conte, om Pep Guardiola som historiens mest svårslagna tränare efter den senaste vinsten mot Milan på Juventus Stadium!

Nedan följer en tabell med de mest svårslagna tränarna:
[table id=3 /]

Fino Alla Fine!
/Riham, Lorenzo