Muntaris mål? Aldrig avgörande…

Muntaris mål,
målet som aldrig godkändes,
Spökmålet och
målet som kunde avgjort Scudetton.

Det är något världskänt, men något vi aldrig accepterat.

Det har varit svårt att förklara varför, men igår hände något.

Igår hände något i matchen som vi Juventini har försökt att förklara sedan en lång tid tillbaka om Juventus-Milan.

Igår så fanns där ett riktigt mål av Muntari, det kom dessutom omedelbart, efter bara 24 sekunder.

Vi fick det denna gång demonstrerat en gång för alla att ett mål, oavsett om man godkänner det eller ej, inte avgör en match. Än mindre kan det avgöra hela mästerskapet.

Det finns alltid tid att göra tre mål själv under matchen.

Igår fanns där en möjlig straff till Tevez i den första halvleken. Kanske kan man diskutera situationen, kanske kan man hysa några tvivel, men det man vet helt säkert är att Tevez istället för att ställa till en stor scen, reste på sig, skakade på huvudet och fortsatte att spela!

Här finns det inte tid för att ställa till med scener, här behövs tre poäng. Därmed bryr sig ingen om vad domaren tänker och tycker…

Igår fanns där en annan straff som var solklar och som skulle genererat en utvisning till Mexes för den fula knytnäven på Juves Chiellini. Det var ingen som såg, i alla fall inte någon av domarna. Okej, det kan anses vara ”sånt som händer”, men samma sak hände ju även mot Boriello samma dag som Muntaris berömda mål eller rättare sagt spökmål hamnade i Gallianis mobiltelefon.

I slutändan kvittar det. Vi är Juve, vi klagar inte som de andra. Vi behöver inte det. Ingen straff gavs, Muntari fick göra mål, inte bara en utan två gånger till och med, men Juventus vann ändå och ja, absolut… Mexes blev utvisad till slut!

Det finns ett underbart Arabiskt ordspråk som säger följande: ”Bara en stark man klarar av att leva i skuggan”.

Juve är verkligen en stark man, vi behöver aldrig använda oss av något alibi.

Muntaris mål var aldrig avgörande…

Fino Alla Fine!
/Lorenzo