Moratas 10 hemligheter…

Alvaro Morata heter Juventus nya anfallstalang från Madrid. 21-åringen har redan visat vad han går för när han var på plan i Champions League-finalen förra säsongen och efter att han var U21 EMs främsta målgörare. Men vad har då Morata för hemligheter? Vi bjuder på tio stycken nedan!

  1. Morata har Blancos i sitt hjärta och han har alltid känt en stor beundran för Madridlegenden Raul. Alvaros historia påminner på många sätt den som legenden hade i ”Merengues”, de båda spelade ju i Atleticos ungdomsakademi och de debuterade i Primera en La Romareda. Foton med legendaren med nummer 7 hänger på väggen hemma hos Morata. Sergio Piña, som tränade honom i Juvenil C, har  denna åsikt om honom: “Han påminner mig om Morientes, men tror han är mer komplett för att han spelar bättre med fötterna. I luftutrymmet så har jag aldrig sett något liknande förut och tekniskt sätt så var han den bäste bland ungdomarna.”
  2. Farfar som hejar på Atletico försökte få honom att spela för dem, men Morata föredrog Blancos före Rojo.
  3. En passion för Isco. Morata har aldrig döjlt sin passion för hans kamrat Isco, som han känner sedan en lång tid tillbaka och som är duktig på att röra sig i alla situationer, kapabel att göra mål, även med huvudet.
  4. Det första officiella målet med Real Madrid är en sak som Morata aldrig kommer att gömma bort. Det hände i en match mot Levante i Liga, i en riktigt jobbig match, där Morata gjorde mål med huvudet.
  5. Bollen Mikasa. Morata har berättat att han har en mani. När han var liten så skänkte man honom en fotboll. Hans pappa lade den under Alvaros kudde som sedan dess alltid har sovit med den där, under kudden. Hans första boll var en Mikasa och det var tack vare den som han började med att spela fotboll.
  6. En snabb uppväxt. Redan som liten så lade man märke till hans talanger, José Luis Giménez, hans tränare i ungdomslaget i Atletico trodde mycket på honom. Armando de la Morena sade: ”Som unge växte Alvaro oerhörd snabbt, över 20 cm varje år och detta gjorde att han ofta skadade sig.”
  7. Hans tränare i hjärtat är Luis Alberto Toril i Castilla som lade grunden för hans framgång med sina goda råd och gav honom möjligheterna att utöva dem.
  8. Sade nej till alla andra. För att komma till Turin för andra gången i sitt liv, så sade Morata ”Aldrig i Atletico Madrid”, men han sade även nej till stora klubbar som Wolfsburg, Arsenal och Monaco. Han hade bara Juventus i sina ögon.
  9. Pappa som agent. Moratas pappa har alltid varit viktig när det gäller sonens affärer och att hjälpa honom, även idag. När Alvaro var 11 år så blev de ansvariga i Atletico Madrid oerhörd imponerade av denna unga spelare som genast gav ett klartecken, men pappan stoppade det hela för Alvaro hade ännu inte avslutat skolan.
  10. Moratas syster, Marta, är en mycket vacker tjej. I Spanien jobbar hon som fotomodell och har många fler fans på det sociala nätverket än sin berömde lillebror.

Moratas flick vän och syster

Maria Pombo, Moratas flickvän och Marta, hans underbara syster.

alvaro_Morata

Guldskon i UEFA U21 EM

moratas familj

Familjen Morata

Fino Alla Fine!
/Lorenzo