Många sätt att uttrycka sin kärlek för Juve!

Idag är det ju ”Alla hjärtans dag” och Tuttosport tog upp några exempel på fansens kärleksförklaringar till Juventus. Det finns de som återvände till Stamford Bridge bara för att återhämta sin bortglömda halsduk, de som körde 1 600 km och de som gav alla sina katter ett juvenamn… historierna följer nedan!

Gerardo Malafronte:
”Chelsea-Juventus, Champions League. Reste ensam från Neapel till London. På matchdagen åkte man till stadion. Det var en obeskrivligt härlig känsla och matchen slutade 2-2. Återvände till hotellet med tunnelbanan när jag plötsligt upptäckte att jag saknade något… min halsduk med Del Piero. Hade inga pengar kvar så jag gick till fots hela 8 kilometer genom mörka och trånga gator tillbaks till Stamford Bridge där jag förklarade min situation för några matchvärdar efter denna långa promenad på 45 minuter. Hittade på en ursäkt om mina mediciner, en av värdarna följde mig till min plats och äntligen, min halsduk låg där på marken. Ni kan inte föreställa er värdens förvånade och arga ansiktsuttryck: ”You are crazy!”
”Yes, i’m crazy of Juventus!” Utan den halsduken hade jag aldrig kunnat återvända hem.”

Nicola Dimiccioli:
”För många år sedan bestämde jag och några vänner oss plötsligt att köra till Rom för att se Roma-Juventus, men vi hade inga biljetter. Vi gav oss av vid 23-tiden och anlände på morgonen klockan 7. Vi lyckades finna biljetter åt oss alla och se matchen. Juve vann med 2-1 samtidigt som Milan förlorade mot Verona. Jag kommer aldrig att glömma Antonello Cuccureddus mål. Det gav Scudetton i den sista dagen av mästerskapet. Vi hade med oss en milanista i bilen som satt där tyst hela hemresan…”

Eliana Ghirri:
”Vi döpte alla våra katter med namnen på våra idoler i Juve. Vi har haft Buffon, Alex, Pavel och nu till slut har vi vår lille Arturo.”

Gianluca Mendiola:
”Att varje söndag komma in på Juventus Stadium är en obeskrivlig känsla, en sak som får en att få gåshud och kalla kårar utmed ryggraden. Bara den som älskar och hejar på fotbollen kan förstå detta. Att vara Juventini är en livsstil. En enda stor, stor kärlek.”

Michaela Pucci:
”Att vara i Florens i deras egen tribuna och att stå upp och jubla när Baggio gjorde mål på straff 1994, vilken känsla!”

Emilio D’Amelio:
“Att titta på Juve mitt bland Napolifansen på deras egen sektor på San Paolo. Och när vi gjorde mål så kunde vi ju inte precis resa oss upp och jubla, men vi fick göra det inom oss… hihihi.”

Federico Meddy Medana:
”Man blir juventino bara en gång… vid födelsen.”

Umberto Serufilli:
”Juventus-Liverpool 1984/85, jag var liten men en stor juventino. En natt i bussen från Frosinone till Comunale och hela resan under ett hällande regn. Segern och returen hem med tog vi med samma buss och vi var helt genomblöta. Vi åt gratis i autogrillen (rastplats nära motorvägen). Om detta inte är kärlek… Zoff, Gentile, Cabrini, Boniek, Brio, Scirea, Bettega, Tardelli, Rossi, Platini…”

Siena vs. Juventus - Serie A Tim 2012/2013

Vad är det galnaste du gjort för din kärlek, Juventus? Skriv till oss och dela med av din historia!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo