Tanti auguri Pavel Nedved!

Pavel… Pavel… Nedved! Nedved!

Hela stadion sjunger och en alltid lika ödmjuk Pavel Nedved vinkar och tackar. Han är inte längre spelare utan är klädd i kostym och är med i Juventus ledning, men han kommer alltid att kommas ihåg som ”Furia Ceca” och spelaren som satte skräck i hela fotbollseuropa:

Idag fyller han år och som 41 åring ser han fortfarande fräsch och pigg ut… må han leva uti hundrade år!’

På plan är han den utländska spelare som har representerat Juventus i flest matcher. Det blev hela 327 matcher (7 fler än Trezeguet på andraplats) i BiancoNeri efter att Nedved kommit från Lazio som ersättare till självaste Zidane som såldes till Real Madrid.

Pavel Nedved, 327 matcher i Juventuströjan

Pavel vann Ballon d’Or i 2003 som Juventusspelare och samma år blev han utsedd till Serie A:s bästa spelare och bästa utländska spelare. Guldfoten vann han året därpå. Med Juventus blev det 4 Scudetti och 2 SuperCoppa Italianatitlar. Det kanske mest sorgliga ögonblicket i Juventus historia var när Nedved drog på sig ett gult kort i den annars perfekta matchen hemma mot Zidanes Real Madrid i 2003. Matchen slutade 3-1 och Juve gick till Championsfinalen, men det gula kortet innebar att Nedved som varit fullständigt dominant genom hela säsongen skulle missa finalen. Det gick som det gick och ett Nedvedlöst Juventus vann inte. Pavel fick aldrig lyfta Championsbucklan.

Sista matchen i Nedveds karriär var passande nog mot hans före detta Lazio. Tränaren Ciro Ferrara bytte ut honom i den 84:e minuten och han fick ta emot ett varmt farväl. Vad vore mer passande än att Juve imorgon bjuder Nedved på en fin present i form av en vinst mot Lazio på Juventus Stadium?

En härlig video som summerar Pavels legendariska Juvekarriär:

Pavel Nedved är en stor man även utanför planen och han har några otroligt välkända citat som:
Nedveds kända citat: "Du kan leva utan fotbollen, men inte utan Juventus"

Tanti auguri grande Campione!

Fino Alla Fine, FORZA PAVEL!!!
/Riham