Tanti auguri Mark Iuliano!

Mark Iuliano föddes en dag som denna, den 12 augusti 1973, i Cosenza. Han kom till Juventus som var europeiska mästare i 1996 och i BiancoNeri stannade han fram till 2004. Han vann det mesta med Juve och det blev totalt 10 titlar på 8 säsonger (4 Scudetti, 3 SuperCoppa Italiana, 1 UEFA Supercup, 1 VM för klubblag och 1 Intertoto Cup). Men han hade tyvärr en stor otur då han var med i hela tre Championsfinaler utan att få vinna den finaste av alla titlar någon gång.

En välkänd incident med Mark Iuliano är straffsituationen med Ronaldo i toppmötet mellan Juventus och Inter som slutade 1-0 den 26 april 1998. Om denna säger han följande:
”Alla Interisti attackerade oss efter den episoden för att beskylla oss för sin förlust, men de glömde bort att innan den episoden så var där två straffar till oss. Men framför allt måste man påpeka att även om de hade fått straffen och gjort mål så hade matchen slutat 1-1, och med detta så hade Juve ändå legat först i serien. Istället fick de det hela att passera som en annan verklighet.”

Straffsituationen med Iuliano och Ronaldo

Mark Iuliano har alltid stått nära Juventus, även efter att han lämnade i 2004. Han är en av de före detta spelare som alltid är med på välgörenhetsmatcher och han är även en man som gör sin röst hörd i media angående Juventus idag. Han sade ju följande under sommarens mercato:
”Jovetic är en spelare med en enorm potential, men att bära Juventuströjan kan väga tungt. Om jag fick välja så skulle jag inte tveka för en spelare som Tevez. Jovetic är ett framtidslöfte, men för att vinna nu och göra skillnad i Europa så behöver du en spelare som Tevez.”

Du fick rätt gode Mark… Juve valde Tevez och Jovetic fick gå till City istället. Juventus Sverige önskar dig ett stort grattis på din 40-årsdag, fira som en mästare grande Iuliano!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham, Lorenzo