JuveWags – Buffons pärla – Alena Seredova

Alena Šeredová föddes den 21 mars 1978 i Prag och är en tjeckisk fotomodell som för åtta år sedan lyckades charma och vinna Buffons hjärta. Hennes internationella karriär började redan som 15-åring och bara fem år efter sin karriärstart, år 1998 kröntes hon till Miss Tjeckien. Det året representerade hon även Tjeckien i Miss World och hamnade på en fjärdeplats i tävlingen. Alena har ett förflutet som modell för en del olika tidningar ute i Europa, som bland annat, Spy, Extreme, Quo, Playboy Europa och Penthouse Europa och via sin internationella modellkarriär fann hon en väg in i italiensk media.

Alena Seredova som modell

År 2002 fick hon en roll som showgirl i Giorgio Panariellos tv-sända program. Med sin skönhet lyckades hon charma den italienska publiken och potentiella mediaprofiler började rada upp sig på kö för att få ha med henne i deras shower. Allt eftersom började hon medverka i olika italienska tv-serier och endast ett år efter sitt framträdande i tv-rutan slog hon igenom med sin skådespelarkarriär i två filmer: ”Ho visto le stelle” (Jag har sett stjärnorna) och ”Christmas in Love”. Utöver skådespeleriet i tv-rutan höll hon sig även aktiv på teaterscenen och var med i en hel del föreställningar.

Året är 2005 och vår målvakt Gigi Buffon har just genomgått en svår och tung period när han lär känna Alena, som likt en ängel kom att få honom på bättre tankar. De träffades på en privatfest och paret har varit tillsammans sedan dess.

Alena i Buffons famn

Den 28 december 2007 kom parets första son, Luis Thomas, som är döpt efter Buffons stora barndomsidol den kamerunska målvakten Thomas N´Kono som fick honom att bli förälskad i målvaktsrollen under VM 1990. Knappt två år efter, den 1 november, föddes deras andra son David Lee i Milano.

Familjen Buffon

Den 16 juni 2011 fick det bli en ändrad sistaminuten plan för paret som hade tänkt gifta sig i den fina gotiska St Vitus-katedralen vid Pragborgen (där många tjeckiska kändisar brukar ha sina bröllop i) och själva mottagningen som skulle ägt rum på ett femstjärnigt hotell. Tid och plats hade läckts ut via media och paret fick istället flytta hela bröllopsceremonin till Cathedral of Saints Peter and Paul i Prag. Där firade dem tillsammans med familj, ett 60-tal nära vänner och med Pavel Nedved som hedersgäst!

Idag har paret varit tillsammans i åtta år och Alena är inte bara en JuveWag och mamma till dessa två pojkar, utan hon och makens forna landslagskamrat Christian ”Bobo” Vieri äger den italienska klädkedjan ”Baci e Abbravi” ihop. Det tar inte slut här… hon och Gigi har en stor förkärlek till välgörenhetsorganisationer. Här nedan hittar du organisationerna som Alena är djupt engagerad i:
Den italienska versionen av SOS barnbyar och Zeleny Zivot betyder grönt liv och denna organisation fokuserar sig på barn och funktionshindrade som av olika skäl inte har någon möjlighet att delta i någon idrott. Här är Alena själv hjärnan bakom organisationen.

Vilken superwoman! Men det är ju inte så konstigt heller med tanke på vem hon är gift med, Grande Super Gigi Buffon!!!

Forza Alena och hennes fantastiska engagemang!
/Susanna Simone