En närmare titt på Paul Labile Pogba!

Pogba, den ”Flygande Bläckfisken!”
Återtar bollarna var 5:e minut, uppfinner en assist var 82:a. Är född i en medeltida turneringsby. Eros Ramazzotti: Han är en Grande!”. Skjuter hårt, 101 km/h, sprinterfysik, Ping Pong mästare….”

pogba13
– Spring pojkar, spring….
Julios Tous, hans preparatrör och tränare i Contes stab säger detta om honom: ”Att träna Pogba är som att träna Carl Lewis. Jag vet ärligt talat inte vilken karriär Paul kommer att få men som atlet är han extraordinär. Sett till hans fysik så hade han tveklöst kunna bli en mästare på 400 meter.”
– Den mänskliga bläckfisken…
”Il Polpo” (så kallas han för i Italien, vilket betyder bläckfisken) återtar en boll varje 342:a sekund, nästan var 6:e minut (statistik från Lega Calcio): på 27 spelade matcher, 1 735 minuter, så lyckades han erövra bollen mer än 300 gånger. Men i Serie A så är det Svensken Granqvist i Genoa som leder denna speciella serie, mer än 739 bollar!
– Ett ”Gyllene” huvud.
Paul Har en mycket egenartad frisyr, original och nonkonformistisk. Under större delen av säsongen så spelade han med tre ”gyllene” ränder på sidan av pannan. Anledningen till detta förklarade han för inte så länge sedan: ”Alla bär ju numera dessa tuppkammar och anser att det nu blivit alltför banalt, jag ville se annorlunda ut och ville framför allt särskilja mig från Mario Balotelli.”

Paul Pogba
– Skapare av målchanser.
Hur många gånger har vi inte sett Pogba sätta någon av sina medspelare i en fri situation framför målvakten eller ensam framför målet? För att vara mer precis så är det hela 21 gånger! I media en gång var 82 minuters spel. Men i Serie A är det ingen mindre än Francesco Totti som innehar rekordet i år, hela 92 skapade chanser!
– Första gången för Eros Ramazzotti.
”Jag träffade Pogba för första gången på herrtoaletten på Stamford Bridge under matchen Chelsea-Juventus. Det var Nedved som presenterade mig för honom: ”Eros, detta är Paul Pogba, han kommer att bli riktigt stor.” Pogba hade precis kissat färdigt och jag kände inte direkt för att skaka hand med honom…hahahah!” Skämt å sido, han är en ”Grande.”
– Fartkameror…
Skottet som Pogba lät fara iväg i matchen mot Udinese reste med en hastighet av 101 km/h, tillräckligt för att bli bötfälld då hastighetsbegränsningarna inom stadionområdet ligger på 50. Men i Italien är det inget rekord. Ronaldo sköt en på 140 km/h och Roberto Carlos en på 160 km/h. men det absoluta rekordet innehar brassen Ronny (Sporting Lissabon) då han 2006 uppnådde hela 201 km/h, en fotbollens Ferrari med andra ord.

pogba12
– På Mammas order…
Juventus riskerade att förlora en verklig talang, men Pingpong sporten kanske förlorade en framtida mästare..för gott. Detta skedde för ca 10 år sedan när Pauls mamma ställde ett ultimatum: ”Min son, antingen så fortsätter du med Pingpong eller med fotbollen, du kan inte göra bägge två sakerna på lördagen.” Paul tog en dag på sig för att bestämma…

pogba14
– Dancing BOOBA…
5 mål av Pogba denna säsong, samma som en viss Del Piero i hans första år med Juventus. 5 väldigt spektakulära firanden, väldigt… dance. Som han själv förklarade: ”Det handlar om en dans som jag tillsammans med mina vänner studerat fram, med musik av den franske Rapstjärnan Booba.”
– Med anor från medeltiden..
Pogba föddes i Lagnu-Sur-Marne, en by 26 kilometer från Paris, en liten men välkänd by, speciellt för sin medeltida turnering som än idag äger rum varje år. En turnering med riddare och allt, en slags Champions League för den typen av turnering. Speciellt känd i historieböckerna är turneringen från 1179 som arrangerades av Ludvig VII av Frankrike för att fira kröningen av sin son Filip.
– The Pogba Brothers…
Kanske får vi en dag se dem spela tillsammans i Juvetröjan. Hans båda tvillingbröder, Mathias och Florenit, båda fotbollspelare, fick ju möjligheten att synas på Scudettofesten. Kanske är detta en dröm att förverkliga?

pogba18

 

Fino alla fine, FORZA JUVENTUS!
/Lorenzo