En närmare titt på Leonardo Bonucci!

Tillsammans med Barzagli de verkliga elitspelarna i Juve. För Desailly är han en av de bästa i Europa. Älskar att sova och är tokig i Wienerschnitzel. Slet av Scudetton från Materazzis tröja med tänderna. 1000 lyckade passningar och två stora kärlekar i sitt liv.

bonucci
– Erövrar och återvinner
Bara i år har han erövrat 522 bollar: i denna så speciella serie så finner man Bonucci på 37:e plats i Europa. I praktiken så erövrar han en boll i genomsnitt 14 gånger varje match. Men utmärker sig främst med sina lyckade passningar inom försvarszonen, hela 948! Trea i hela mästerskapet strax bakom Torinos Glik och Rodriquez i Fiorentina.

– Stakanovist
Elitarbetare, stakanovist på ryska, en beskrivning ofta använd i Italien för en som arbetar hårt. Hans approach i försvaret är av högsta kvalité (det beror mycket på hans förflutna som mittfältare) och detta gör att ingen mindre än Marcel Desailly berömmer honom: ”En av de bästa i hela Europa”. Conte håller hårt om honom, Leo tillsammans med Barzagli innehar rekordet i antalet matcher under säsongen, hela 48!

Bonucci e Barzagli
– Debuterade med Inter
Han växte upp med en poster med Del Piero upphängd på sitt rum och som skulle bli den mest värdefulla ”tavlan” i Bonuccis hem under flera år framöver. Tifoso Juventino sen barnsben, men som fotbollspelare började han med att klä sig i Inters tröja. Debuterade i Serie A den 14 maj 2006, Cagliari-Inter 2-2. ”I Nerazzuri” sålde honom till Genoa i samband med Militos övergång.

– Motiveraren
En av Leos hemligheter till sin succé är hans personlige motivatör, Alberto Ferrarini: ”Oförglömligt” – berättar Alberto – ”mötet vi hade strax innan matchen Inter-Juve 2011, jag slängde Materazzis Intertröja rakt i ansiktet på Bonucci och sade åt honom; du har exakt tio sekunder på dig att ta bort Scudetton från tröjan, annars så tar jag den med mig. Han fullkomligt slet av Scudetton med sina bara tänder!”

Bonucci2
– Tiramisu och Wienerschnitzel
Om man ser på Bonucci, så smal och gänglig, så är det svårt att tro att han gillar godsaker med många kalorier. Han fullkomligt älskar Tiramisu och lämnar inget över åt någon annan. Varje gång han besöker mamma hemma i Viterbo så ser hon till att ha lagat till en jätte Tiramisu för sin son, men först av allt, en Wienerschnitzel med tillbehör, bra för dieten!
Även hans fru, Martina gör sitt till för att tillfredställa Leos ständiga hunger, efter varje match så ser hon alltid till att det finns mjölk och flingor hemma… alltid något.

Wiener-Schnitzel
– Sovkur
Så fort det dyker upp en möjlighet så gör Bonucci det han tycker allra bäst om…att sova. Han älskar att sjunka i soffan eller ännu bättre, direkt i sängen, speciellt när fru och barn är ute. Han lever med övertygelsen att sova är det bästa som finns för hälsan. På träningslägren delar han rum med Quagliarella, en annan som också gillar att sova mycket, de har delat samma rum ända sen första året i Juventus. Lika barn leka bäst… säger man inte så?
– La famiglia
Leo lärde känna sin Martina över telefonen, men mest på skoj, det skulle dröja innan blixten slog till. Det hände under Leos tid i Bari där de också bodde ihop. De gifte sig också strax efter sin sammanflyttning. Förra sommaren så blev det tillökning i familjen, för då föddes lille Lorenzo, Leos ögonsten. Bonucci har låtit tillverka benskydd med sonens bild för som han säger: ”Alltid ha honom med mig överallt.”

Bonucci10
– Iskallt blod
På plan behövs det utan tvekan, men när Leo en dag tillsammans med fru och barn var och såg en bil på ett bilvaruhus så blev de attackerade när de var på väg ut av en beväpnad rånare som med pistolen riktad rakt mot Leos ansikte krävde att han lämnade ifrån sig klocka och plånböcker. Leo, utan att tänka efter två gånger klippte till rånaren med en rak höger som tydligen satte skräck i rånaren då denne tillsammans med en kompanjon flydde iväg ombord på en scooter. Snacka om att ha iskallt blod… en annan hade gjort på sig, speciellt då med en pistol riktad på sig?

Bonucci8
– Juve, hela livet
Kom till Juve när han var 23, men kom med en dröm i bagaget, den att stanna kvar i Juve för resten av sitt liv. Förra året förnyade han sitt kontrakt ända till 2017, men man har redan börjat diskutera om en ytterligare förlängning. Vår egen ”Beckenbauer” (på hans egen dialekt: ”Beckenbauer de noantri”) för han är numera en fast punkt i landslaget med sina 26 matcher och 2 mål.

Bonucci6
– Hemmafru Leo.
Trots hans tuffa yttre (se bara vad han gjorde med rånaren), så är Leo en riktig hemmaman. Han tycker om att tillbringa all sin fritid i hemmet, med sin fru och framför allt med sin son Lorenzo. Byter blöjor, städar, diskar och annat. Men det innebär inte att Bonucci är utan överraskningar och upptåg, tvärtom, efter matcherna i Trofeo Berlusconi så tog han Martina med sig till flygplatsen för en liten tripp till Formentera, bara sådär, utan att säga ifrån innan.

Bonucci9

 

Fino Alla Fine!
/Lorenzo