En närmare titt på Giorgio Chiellini!

Tre näsfrakturer. Kandidatexamen i ekonomi. 524 återhämtade bollar. 800 000 följare på sin Facebook!

Chiellini9
– Hav och familj.
Semester på stranden eller i bergen? För Giorgio finns det inga tvivel. Tillbringar minst en vecka varje år på stränderna runt Livorno, hans födelsestad, tillsammans med sin tvillingbror Claudio och sina två syskon Giulio och Silvia.
– 2015
Med Scudetton 2012-13 så har Chiellini just avslutat sin åttonde säsong med Juventus. Hans kontrakt med Juve sträcker sig ända till 2015. Hans lön ligger på 3 miljoner euro om året, netto.

Chiellini6
– Azzurrissimo.
Inte bara en verklig veteran i klubben, men även i Prandellis landslag, 53 matcher med ”Gli Azzurri” kryddat med 2 mål. Har deltagit i två EM och ett VM.

Chiellini10
– NBA, vilken passion.
Känner förmodligen lika väl till alla spelarna i NBA som de i Serie A. Basket, en stor passion som han delar med de flesta Livorneser där basket är en stor sport. Är tifoso till Los Angeles Lakers, och när Giorgio ser en korgboll så kan du vara säker på att han hittar en basketboll med.
– Doktor Giorgio
Har en kandidatexameni ekonomi, 99/100 var hans betyg. Har nyss påbörjat en treårig specialstutbildning på universitetet för att bli en höjdare inom ekonomi och handel, en riktig ”dottore”, som det kallas på Italienska.

– En snäll Gorilla.
På hans hemsida www.chiello.it kan du köpa hans egendesignade t-shirt som han lät göra i anledning för festandet av Lo Scudetto. På framsidan en gorilla med texten ”Chi3ll1ni”, på baksidan den härliga texten: ”Lotta, Cade, Si Rialza, Sempre Vincente” (Slåss, Faller, Återreser sig, Alltid vinnande). All profit av denna försäljning går oavkortat till sjukhuset Sant’ Anna.

Chiellini13Chiellini12
– Som en boxare
Har ett abbonemangskort hos sin gode vän, kirurgen doktor Libero Tubino, som 3 gånger har opererat Giorgios frakturerade näsa, och ändå har han frakturerat den oftare än så. Har redan bokat in en tid för en slutgiltig operation… efter avslutad karriär.

– Expert på Internet.
För Giorgio är internet och datorer en barnlek. Spel, program, sociala medier, för honom finns det inga hemligheter. Har två gånger 2010 och 2011, varit ”testimonial for Fifa”. Har mer än 800 000 fans på sin Facebook!

Chiellini4
– Hans stora kärlek
Sen flera år förlovad med Carolina, med vilken Giorgio tillbringar all sin lediga tid i Turin. Ett ”lärt par”, han kandidatexamen  i ekonomi och handel, och hon som advokat.

– Thriller
Läser böcker med hög frekvens. Favoriten är Dan Brown. När Giorgio känner lust till en bok så händer det nästan alltid att han lägger sin stora (och brutna) näsa över en riktig thriller.

– Där man sätter han blir han
Är en eklektisk försvarare och under sin karriär så har man placerat honom överallt i försvaret, centralt, som högerytter, som vänsterytter, för Giorgio spelar det ingen roll, han går dit där han blir tillsagd att gå. Det har han alltid gjort i klubben och i landslaget.
– Hans gode vän Ponco
Han har en riktig god vän i Indonesien, Ponco, som tillägnade Chiellini en egen sång baserad på noterna av ”The Great Mazinger”. Chiellini betalade flygbiljetterna åt sin vän för att ha honom på plats under Scudettofesten på Juventus Stadium.

Chiellini5
– Gorillagesten
”Det är väldigt jobbigt att bara stå där och se på när dina kamrater slåss och lider på plan utan att kunna göra något åt det själv, hoppas kunna återvända snart till matchen mot Napoli.” Sagt och gjort: Målet som gjorde att Juve kunde ta ledningen på San Paolo var ju hans!

Chiellini7

Fino alla fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Lorenzo