En närmare titt på Gigi Buffon!

Kostade Juve 51 miljoner euro, jagar bort tränare bättre än Zamparini. Kommer alltid försent, men aldrig när det gäller matcher och välgörenhet. Är en storföretagare.

– Fotbollsklubbsägare och företagare
Ägare av Carrarese (med Alena, Gigis fru, som president), klubben från hans egen stad. Man kallar honom skämtsamt för ”den nye Zamparini” för hans sätt att sparka tränarna en efter en. Låste in sig i Juves omklädningsrum under scudettofesten för att sörja hans lag i fred, för samtidigt som han just festat sin scudetto så åkte hans Carrarese ner i en lägre division. Företagare inte bara inom fotbollen, men investerar i badanläggningar runt om i Italien, en textilfabrik och fastighetsmäkleri ingår också i hans lilla imperium.
– Enkelrum och hår
Under träningarna och läger, såväl som i Juve som i landslaget så är Buffon en av de få som alltid har ett enkelrum. Hans lagkamrater förutom att känna en viss avund för detta privilegium, känner kanske ännu mer avund för Gigis otroliga hårväxt. Det första hans frisör gör är att se till att håret alltid ser tunnare ut än vad det egentligen är, för Gigi är tvungen att genomgå denna form av tortyr var 15:e dag. Rakar sig alltid med rakhyvel, men aldrig före en match…

– Kommer alltid sent
Punktlighet och ordning, två ord som inte tillhör Buffons eget lexikon. För Gigi är det två ord som är som en mardröm… för andra. ”Trots att han har möjlighet och medel till hand för att alltid komma i tid, ibland också i förtid, så gör han alltid allt han kan för att inte komma i tid. Som tur är så finns Alena där med sin blick som får honom på bättre tankar”, avslöjar Gigis syster, Veronica.

– Cappelletti och fisk
Gigis mamma, Maria Stellas ”Cappelletti” (en form av hemgjorda ravioli) är överst på Gigis Hitparad vad gäller mat. ”Det är det första han frågar efter när han kommer och hälsar på”, säger hans mamma stolt. Bland favoriträtterna finner man även ”Pasta alla Carbonara” samt fisk och skaldjur. Tack vare Alena Seredova, så har Gigi även börjat uppskatta det Tjeckiska köket, inte alltid en lätt uppgift för en äkta Italienare.

– Frivillig välgörenhet
Buffon är mycket aktiv inom välgörenhet och drar sig aldrig tillbaka när det behövs. Han byter ofta sin klädsel som fotbollspelare och klär sig gärna som volontär. I Torino har han en mycket speciell feeling med välgörenhetsorganisationen ”Sermig” (http://giovanipace.sermig.org/). Denna feeling har växt sig allt starkare genom åren tack vare hans vänskap med Ernesto Olivero, grundaren av denna så viktiga organisation.

– Den första som capitano
Under 12 säsonger har han varit en flagga, har vunnit allt man kan vinna, nästan allt, en gång snuddade han vid Championspokalen. 4 Scudetti med Juve och ett VM med Italiens landslag för att sedan självmant spela en säsong i kadettserien B. Efter den hårda och grymma calciopolitiden så återvände Gigi på toppen igen genom att vara med att vinna två scudetto i rad, den sista med kaptensbindeln runt armen, för allra första gången som ”capitano” för sitt lag.

– Parader i rad
Under säsongen 2012-13 spelade Buffon hela 32 matcher, sammanlagt 2 880 minuter. Han har stått emot över 326 skott, hans målvaktsparader ligger på 79,1 %. Hela 16 matcher utan att släppa in bollen. Hans ”pagella” ligger på ett genomsnitt av 6,3.
– Handskar och benskydd
Han är inte speciellt vidskeplig av sig då det kommer till hans ”arbetsutrustning”. Hans benskydd är alltid de samma, handskarna byter han ofta beroende på väderleksförhållanden och hur pass utslitna de är. Alltid Puma. Han har ju ett livstidskontrakt med det Tyska multinationella företaget och innehar en slags anställning som ”Testimonials for life…”

– The Record Man
Debuterade i Serie A med Parma i en match mot Milan som slutade 1-1 och i U21 mot Ryssland 1-1. Med ”Gli Azzurri”, Italiens landslag har han spelat 126 matcher och siktar nu på Cannavaros rekord som ligger på 136 matcher. För Buffon så spenderade Juve år 2001 närmare 51 miljoner euro, en rekordsumma det med, liksom hans matcher med Juve, 440!

buffon4

– Alena och ”Guldbollar”
Alena Seredova, före detta Showgirl har satt ordning på Gigis liv. Efter en lång och svår depression som Gigi gick igenom så träffade han äntligen ljuset i sitt liv. I detta lyckliga äktenskap så har man hitintills fött till världen två söner, Louis Thomas och David Lee, som Buffon själv säger: ”Mina två ”guldbollar”. Värdefullare än den som han var så nära att vinna efter VM 2006.

buffon1

Fino alla fine, FORZA JUVENTUS
/Lorenzo