En närmare titt på Claudio Marchisio!

I Juve sedan 20 år tillbaka, har Derbyt i blodet och en Spansk dröm som pulvriserades tack vare sin vän Sissoko…
– Derbyt, en familjeangelägenhet.
Pappa Stefano (som också är hans juridiska ombud) är Juventinissimo. Roberta, hans fru har en pappa som är en hängiven Torofan och i sin ungdom spelade i Torinos Primavera. Stefano: ”För Claudio är ett Derby mer än en match i Champions.”
– Kilometerräknare.
Marchisios aerobiska kapacitet är värd en plats på medaljpallen för de atletiska testerna som Juve ständigt utför. Beroende på perioden och formen så är det en prispall han ofta delar med Pirlo, Pogba, Lichtsteiner och De Ceglie. I de första 5 matcherna i Champions så låg hans kilometerräknare på första plats. Ingen annan i Europa sprang så mycket som honom.

marchisio9
– Vad visar de på TV?
”Jag tittar på mig själv på TV efter varje match, kanske inte riktig hela matchen, men missar aldrig ett enda avsnitt. Men idag ger det mig inte samma starka intryck som förr. I början så tittade jag på mig själv av ren nyfikenhet, som att säga: ”se hur långt jag kommit”. Idag letar jag efter mina misstag och för att förstå var jag kan förbättra mig och vad jag gjorde fel. Det är aldrig försent att lära sig något nytt!”
– Siffrorna på plats.
Marchisio har fått ihop mer än 796 lyckade passningar i anfallet, 27 i varje match. Med detta så ligger han på 18 plats i Serie As speciella statistik, en lista som ser vår egen Pirlo på första plats med nästan dubbelt så många, 1483, men som kompensation så anfaller Marchisio i media 10 gånger på motståndarnas planhalva i varje match, mer än de flesta spelarna.
– Agent? Nej tack….
”I en fotboll så artikulerad, fylld av personliga interessen och kollaterala aspekter så behöver man säkert en agent, men jag har avstått från detta för att jag känner mig så pass hemma i Juventus att jag inte saknar det på något sätt. Att inte ha någon som rådgör mig gör att jag tar mer ansvar och det hjälper mig att mogna. Just nu så jobbar pappa Stefano med förlängningen av Marchisios kontrakt med Juventus….

marchisio7
– Facebook, amore och…..
Svartsjuka hänger ofta ihop med sociala medier och i Marchisios hem är det inget undantag. Vissa kommentarer som hamnar på Claudios hemsida innehåller många avancerade kommentarer som ibland går Roberta på nerverna. Marchisio: ”Ibland kommer det upp vissa kommentarer som verkligen kittlar fantasin och det får mig alltid att skratta för mig själv… kan dock inte säga samma sak om hur Roberta känner för det.
– Förbannade Sissoko….
Stadion där Marchisio mer än gärna hade velat spela en stor och viktig match är ju Santiago Bernabue. En dröm som var nära att förverkligas under 2006, när Juventus som inte bara kunde spela i detta ”fotbollstempel” men även såg till att vinna med 2-0 tack vare en ”doppietta” av vår älskade Del Piero. Marchisio: ”Ja det var en dröm som blev en mardröm. Jag fick tillbringa matchen i boxen tack vare en smäll som jag fick av den förbannade Sissiko under träningen” ;)!

marchisio15
– Il Principino
Han kallas ju för ”Il Principino” av alla, men det hela började i omklädningsrummet där Marchisio presenterade sig med en elegant jacka och ursnygga skor inför varje träningspass. Till slut så klarade inte Federico Balzaretti att hålla inne sina tankar: ”Claudio, vet du vad? Du är en riktig liten Lord! Ett uttryck som sedan massmedia transformerade till ”Il Principino”.

marchisio6
– Champions, en vana sen 12 årsålder!
Redan när Claudio var 12 år så fick han smaka på atmosfären i Champions League. Han var ständigt kallad för att vara bollkalle och att hålla i den jättelika Championsflaggan/banderollen.
När man säger att något är förutbestämt…

Fino Alla Fine… FORZA JUVENTUS!!!
/Lorenzo