En närmare titt på Andrea Pirlo!

83 assist, 12 km per match, 2 typer av vin och frisparkar. För Andrea är Galliani ”Mr Bic”. Hjärtat klappar för Brescia calcio. Baggio är hans store idol, men Juninho är läromästaren.

Pirlo3
– AssistKungen
Pirlos blick på fotbollsplanen är ökänd, ”geniet” eller ”arkitekten” är bara några av de smeknamn som förknippas med Andrea. Det finns de som påstår att han är utrustad med en inbyggd radar, detta för att kunna förklara hur det är möjligt för honom att leverera en sådan enorm kvantitet av befriande passningar. Med sina 83 chansskapande passningar på 37 matcher var han först bland alla i Serie A denna säsong.

– 2014, men sen?
Pirlos treårskontrakt som man skrev under i 2011 går ut 2014. Hans nuvarande lön ligger på 5 M € plus olika bonusar, men man får inte glömma bort att han kom till Juve gratis då Milan inte kom överens och inte ville förlänga hans kontrakt.

– Forza Brescia!
Är tifoso till Brescia Calcio, så pass att han känner till varje liten detalj i klubben som han växte upp i. I Milan hade han en evig kamp med Piacenzaren Inzaghi om vilken TV-kanal man skulle knappa in för att se matchen, Brescia eller Piacenza. Man säger att Pirlo var den som oftast fick övertaget i denna dispyt.

pirlo_inzaghi_milan
– Som Juninho
Potenta frisparkar, lömska, otagbara. I Italien bättre känt som “La maladetta” (den fördömda). Men det finns också en ny version, den så kallade 2.0, den ”La velenosa”, den giftiga, där bollen undergräver barriären istället för att gå över den. Bollen sparkas iväg med tre tår, lite under, precis som Juninho Pernambucano.

– En framtid på bänken
”I framtiden kan jag tänka mig att bli tränare. Denna vilja fick jag efter att ha lärt känna Antonio Conte”. Så uttryckte sig mittfältaren och på så sätt öppnas vägen upp för denna möjlighet när han en gång bestämmer sig för att avsluta sin långa karriär som fotbollspelare. Mister Pirlo…

– Rött som blod.
”I mina trakter så finns det redan alltför många mousserande viner, så jag bestämde mig för att låta tillverka ett riktigt rödvin, rött som blod.” För vissa vänner motiverade han sitt vinval med detta. Andreas vingård befinner sig i Borgo di Coler, en fraktion till kommunen Flero, Brescia. Några hektar, belägna just vägg till vägg med huset där pappa Luigi föddes och växte upp i.
Pirlo2

– Drazen, vem är det?
Under 2001 så var det just övergången från Inter till Milan som var nyckeln till Pirlos enastående karriär. Han såldes för ca 35 miljarder lire (ca 15 miljoner svenska kronor), en del av denna siffra täcktes med en teknisk byteshandel med Drazen Brncic, en spelare som i serie A var proportionellt värd lika mycket som antalet vokaler i hans namn.

– Ett VM till, sen räcker det
Ledare i Gli Azzurri, Italiens landslag. Har spelat 97 matcher och gjort 11 mål. Debuterade den 7 september 2002 (Azerbajdzjan-Italien 0-2) och blev världsmästare i Berlin 2006. Hans äventyr kommer att avsluta med VM i Brasilien 2014: ”Lämnar plats åt de yngre spelarna.”

Pirlo4
– En kvart bortkastad…
Hatar träningarna, både de innan en match som de på Vinovo. ”Det är en masturbation för de tekniska preparatorerna. Så det är 15 bortkastade minuter. Om du har Bar Rafaeli där naken framför dig så kan du ju inte bara säga: återkommer om en kvart. Att spela mot Real eller Barcelona är ungefär samma sak.”
vem håller inte med? ;)

Bar-Refaeli
– Maratönlöpare på plan
Som sagt, gillar inte uppvärmningarna innan en match. Men så fort domaren blåser igång matchen så löper Andrea, han löper och löper och löper… så pass mycke att han leder ligan med antalet sprungna kilometer. I genomsnitt hela 12 kilometer varje match. Men han innehar också en otrolig kontinuitet med sin prestanda och tillförlitlighet – på två säsonger med Juve 86 matcher och 8 mål… otroliga siffror för en gamling?
– Förslag till giftermål på bussen
När han lärde känna Deborah, som senare skulle bli hans fru, så var Andrea bara 16 år gammal. Hon hade redan fyllt 19. Deras allra första ”romantiska” träff var på en busshållplats med direktion mot Rigamonti (Brescias stadion). Man säger att det var just ombord på denna buss som Pirlo bad om Deborahs hand, innan de tillsammans åkte vidare för att se matchen med Brescia.

Pirlo7

– Sushi med kniv och gaffel
I köket nekar Pirlo aldrig de typiska kulinariska rätterna från sin hemstad Brescia, men han har en förkärlek för japanska restauranger. Rigoröst så äter han gärna en tallrik med Sushi och Sashim men alltid med kniv och gaffel, en sak som jag själv personligen gör. Rå fisk och Ris är en viktig del i hans diet.

– Galliani, ”Mister Bic”
Pirlo i sin bok kallar skämtsamt och lite ironiskt Galliani för ”Mister Bic”. När man bestämde sig för att Pirlo skulle lämna Milan så blev han uppkallad till Gallianis kontor. Ur ett skrin så tog Milanchefen fram en penna: ”Detta är vår gåva till dig efter dina 10 trogna år med oss.
”En penna, jag snurrade på den, undersökte den på alla möjliga sätt, skruvade isär den, höll upp den mot ljuset och såg på den ur alla möjliga synvinklar, för det måste ju vara en alldeles speciell penna, jag menar efter tio trogna år så måste den minst vara av äkta guld eller något. Den hade en Milanlogga på och när jag förstod att det bara var en vanlig penna så kunde jag inte hålla mig för skratt.”
”Hoppas du inte använder den för att skriva på för Juventus”, sade Galliani skämtsamt.
”Det, lär du aldrig få veta, tänkte jag för mig själv…”
Pirlo22
Fino alla fine, FORZA JUVENTUS
/Lorenzo