Angelo Ogbonna, en ny Juventino med änglavakt!

Angelo Ogbonna kom till Toro av en ren slump och kostade bara…. 3000 euro!
I 2002 började äventyret för Ogbonna i Torino; ”Jag var inte ens det första valet” säger han själv om det. Han gjorde ett ”prov” för Lazios primavera. På plats var Comi, den dåvarande sportdirektören i Torino, för att studera spelarna och det primära objektivet var egentligen en helt annan spelare. Men när han såg den unge Angelo spela så beslöt han att ta med honom till Torino och det för bara 3000 euro.
Sen gick ju Torino i konkurs och Ogbonna ville ge sig av, men Comi och Benedetti övertalade honom att stanna. Så började hans karriär som även bar honom till landslaget.

Den 12 februari 2013 så deltog han som en specialgäst just under premiärkvällen i den världsberömda San Remo festivalen, som leddes av Fabio Fazio. Efter att ha berättat sin familjs historia: ”Jag vet att jag är lyckligt lottad. Mitt liv föddes i ett möte mellan flera kulturer. Det är som att du har ett blankt papper framför dig och som du sedan fyller på efterhand med en rik historia,”  så blev det just han som fick säga välkommen till Toto Cutugno för att ge honom specialpriset för hans långa karriär som artist.

ogbonna1
Angelo Ogbonna med Toto Cutugno, San Remo.

Pappan kommer från Nigeria, studerade som arkitekt på universitet i Venedig. Efter att ha klarat av examen och blev arkitekt så reste han genast hem till Nigeria för att med sig sin fru till Italien, till Cassino i närheten av Frosinone i regionen Lazio, och det var just här som den lille Angelo kom till världen den 23 maj 1988: ”Jag känner mig fullständigt som en Italienare. Faktum är att jag nekade att spela för landslaget i Nigeria, men inte för opportunism, men för att jag kände att jag inte kunde säga annat än Italien. Fotboll är för mig en ren underhållning och idag ger jag allt för ett lag, i morgon för ett annat. Det är mitt sätt att vara en seriös och professionell person”.

Morgonen den 22 december 2008 så blev han inblandad i en bilolycka i närheten av Beinasco där han tappade kontrollen över sin Smart och störtade ner i en ravin vid floden Sangone. Han fördes till sjukhuset i Orbassano med skador över hela kroppen, speciellt ett allvarligt trauma på bröstkorgen och skador på lungorna. Men hans återhämtning var otrolig, för redan den 7 januari 2009 så klarade han av att spela andra halvlek i en vänskapsmatch mot Finale Ligure.  Olyckan kunde ha slutat mycket värre, det skrev man om då. Man kan kanske tala om änglavakt, inte konstigt i så fall då han ju heter Angelo (ängel), ett namn, en garanti! ;)

ogbonna olycka

Ogbonna är även ”ambassadör” för ett projekt med namnet ”SOS Villaggi dei Bambini tra i calciatori”, en organisation med fotbollspelare som hjälper barn i u-länderna, även Gigi Buffon och Dante från Bayern är andra ambassadörer. Ängeln Angelo säger följande “Jag är mycket lycklig över att få vara en ambassadör i en organisation som sedan 60 år hjälper barn och ungdomar i svårigheter. Jag hoppas vara till nytta förutom att känna en enorm stimulans att kunna hjälpa till. Var och en av oss bör ge en röst åt dem som inte kan”.

immagine-332

Välkommen till Juventus!!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo