Den gångna Serie A-säsongen, från A till Ö… som jag såg det

Så är denna säsong slut. Mycket hände, såväl trevliga som otrevliga saker, och jag vill med denna artikel försöka sammanfatta den gångna säsongen på mitt eget sätt – ironiskt och satiriskt, men med en gnutta verklighet ändå!

A som i Antivirus. Seedorf sade när han blev Milans nye tränare: ”Jag är Milans antivirus”. Men han blev snabbt borttagen med Gallianis speciella datorprogram. Galliani vill dessutom att man inte längre kallar nätet för Inter-net utan för Milan-net, trots allt, Gallianis lag har ju vunnit mer.

B som i Balett. Juan Cuadrados balettdanser efter hans mål är värda all beundran och han fick fiorentinafansen att bli hänryckta varje gång de såg hans otroliga färdigheter som dansör. Han har nog inga ben i kroppen verkar det som.

C som i Capello. Enligt Conte så lämnade Fabio bara dåliga minnen efter sig  i Juve, ett tråkigt och dåligt spel samt två ”borttagna” titlar.

D som i Dante. Den berömde poeten Dante Alighieri vände sig säkert i graven när han hörde hur Mihajlovic citerade  Dantes storverk ”den gudomliga komedin”, med: ”Jag känner mig som Odysseus.”

E som i Eleganta.  Visst är spelarna i Juventus eleganta med sina skräddarsydda Trussardikostymer? De kostar ca 2 500 euro stycket. Sen kör man ju omkring i en lika elegant bil, en Jeep Grand Cherokee som spelarna har till förfogande. Kan förstå Guarin om han ville komma till Juve, för vem vill sätta på sig en skräddarsydd kosytm ”Made in Singapore” eller köra omkring i en Volvo ”Made in China”?

F som i Fyra. Domenico Berardi, Sassuolos (och Juves) juvel stänkte dit hela  ”4” på Milan (superhattrick), och det gjorde att Allegris bänk plötsligt tappade alla sina spikar. Man spikade genast ihop en helt ny tränarbänk… men till Seedorf.

G som i Gud. Efter vinsten mot Lazio i derbyt så hade Garcia en nästan religös blick i ögonen när han under presskonferensen sade: ”Vi har återsatt kyrkan i centrum av byn.” Ingen av de närvarande förstod riktig vad han menade, men så är han ju också en fransman och han använde sig av ett franskt ordspråk. Det var bara när han klagade på att smålagen inte ställde upp med sina bästa lag mot Juve som han pratade som en riktig romanista och italienare.

H som i Horror och därmed Napolis tredjetröja. En hypnotisk, kamouflagefärgad och otroligt ful tröja som skapade en viss uppmärksamhet, men efter smällen mot Arsenal i London blev alla tröjorna inlåsta för gott i ett undangömt klädskåp. Man vet inte om det var för att Napoli är så vidskepliga av sig eller helt enkelt för att tröjorna var så hemska…

I som i Indianer. Juves Apache, Carlitos Tevez, vann allt, bästa spelaren i hela mästerskapet.

J som i Juventus. Klubben som skriver så många historier att de andra har svårt att hinna med att läsa om dem.

K som i Kinderheim. Två K som i Keita och Kovacic, två barn som verkligen lekte på Serie A’s bakgård. Även Mazzarri lade märke till detta mellan var och varannan flaska.

L som i Livorno. Laget som alltid ansetts vara ”kommunistlaget” i Italien och som en känd fascist nu vill köpa av ägaren Spinelli som med tiden fått en gulblek färg i ansiktet. Kan bero på alla bekymmer han har, ja, vad tiderna förändrar sig…

M som i Mål och Matri. Ingen annan spelare missade så många målchanser som Alessandro Matri, omdöpt av nöjda målvakter till ”den osynlige anfallaren” , för såväl Milan som Fiorentina så gjorde han sig verkligen osynlig när det gällde att göra mål. Tänka sig att Matri såldes för mer än vad Juve köpte Carlitos Tevez för… I Love Beppe Marotta!

N som i Nainggolan. En hård kille, en riktig krigare, en som inte drar sig tillbaka när det tuffar till sig, fråga bara hans fru…

O som i Oslagbara. ”Sassuolo, följ mig och jag kommer att rädda er”, lovade  Alberto Malesani. Tur att alla de andra stannade kvar på sina platser. 5 matcher, 5 förluster. Oslagbara? Jodå, men bara när det gäller förluster i rad. Sparkad efter bara 33 dagar.

P som i Ping-Pong. För Balotelli är detta det allra bästa botemedlet mot axlar som hoppar ur led.

Q som i Quagliarella. Inget Europa League för anfallaren från Castellammare di Stabia. Tror nog han tog det ganska så dåligt, speciellt med tanke på alla hans mål i just Europa.

R som i Rigori (straffar). Till Inter gav man bara en enda straff på mer än 33 matcher. Milito, när man äntligen fick sin efterlängtade straff, mindes inte längre var man skulle sätta ner bollen för att slå den och det blev inget mål heller.

S som i Sparken. Ronaldo Maran, Cataniatränaren gillar att få sparken, han gillade den första så pass mycket att han återvände till klubben bara för att råka ut för en till.

T som i Twitter. För Wanda och Mauro Icardi så är tydligen twitter den näst största passionen…

U som i Undernärd. ”Vill ni verkligen veta min vikt?”, frågade Cassano de församlade journalisterna. ”Bäst att ni inte gör det för det kommer bara att få er att känna er tjocka.”

V som i Vattenflaskor. Mazzarri skruvar inte av korken på dem, han biter helt enkelt i dem för att få sig en slurk. Vilken grym man! Det är sådana beteenden som skiljer oss vanliga dödliga från en som Mazzarri.

X som i Xenofobi. I Italien verkar det vara ett stort problem, det och rasismen, men bara på stadion. Även Balotelli har xenofobi, han sade att fansen i Rom och Florens inte är som andra italienare…

Y som i Yr. Den 29 åriga Lazioförsvararen från Argentina, Diego Novaretti, är en spelare som förvisso kom gratis. Men han är fortfarande yr efter Higuains finter. Gratis är ju bra, men snälla Lotito, behövde man verkligen snåla så? Sämre försvarare i Italien får man leta efter. Sälj honom till Inter för 20 miljoner euro, de köper allt som rör på sig.

Z som i Zanetti. Till slut så stängde ”traktorn” äntligen av sin motor och nu tycker han dessutom att hans nummer 4 ska pensioneras… trodde han verkligen att han är värd det? Inte ens Del Piero ville att man skulle pensionera hans nummer 10!

Å som i Ål. Det enda som jag någonsin vunnit på lotteri, en förbannad ål, levande dessutom. Jag behöver pengar, inte någon j*vla jättemask i Ystads fiskehamn för många år sedan. Den enda turen man har i livet är att man har en underbar familj, sambo och sedan så finns det en viss gammal dam som förgyller varje dag av livet.

Ä som i Äsch. ”Äsch, det är bara en skråma”, sade Higuain när han slog huvudet i en klippa efter en dykning från båten, men De Laurentiis ville stämma borgmästaren i Capri på 100 000 €  för det.  Han menade att klipporna låg för nära vattnet. Han vet hur man gör pengar… på allt.

Ö som Örat. Hela 20 gånger snurrade Luca Toni sin hand runt sitt öra bara denna säsong. Men eftersom att han inte är ung längre kan det bli en ful ovana på ålderns höst…

På semester

Tack för denna säsong, nästa säsong skriver vi ny historia när vi siktar mot 33.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo