Räkna till tio efter SuperCoppa Italiana 2013!

Wow, vilken match… vilken prestation. Juventus gick från 0 till 100 på bara några sekunder och efter 90 minuter på Stadio Olimpico di Roma hade man visat vem som är regerande mästare i Italien. 4-0 skrevs slutresultatet till och jag behöver verkligen räkna till 10 för att lugna ner mig. Häng med kära läsare!

 1. 1 som i säsongens officiella match nummer 1 och säsongens titel nummer 1. 1 står även för Contes SuperCoppa Italiana-titel nummer 1 från bänken (Carrera var ju på bänken senast) och 1 står självklart även för nummer 1 och GiGi Buffon som håller sin nolla nummer 1. 1 är säsongens första mål och Pogbas nummer 1 för säsongen, samt hans första mål någonsin i Juvetröjan utanför Juventus Stadium. När man tror att ettorna är slut så finns det ännu fler… Tevez fick sin match nummer 1, satte sitt första mål och fick tillsammans med Llorente och Ogbonna sin första titel i Juve efter den första matchen. Välkommen till Juve och låt oss fortsätta skriva historia!
 2. 2 som i 2 SuperCoppa titlar i rad och 4 mål 2 säsonger i rad (slutade 4-2 mot Napoli och 4-0 idag mot Lazio). 2 står även för antal assists som Lichtsteiner gjorde idag, en till Pogba och en till Giorgio innebar 2-0, därefter satte han ett eget fantastiskt mål och firade storartat mot sitt före detta lag. Vilken vinnare… 2 står även för antalet superräddningar som Superman stod för; i första halvlek när han flög upp mot sitt vänstra kryss och touchade bort bollen efter Radus rykare och i andra halvlek när han överlistade en frispelad Klose som förblev mållös mot Juve. 2 minuter är tiden det tog för Pogba att slå till, sedan blev det ju 2 poäng för Pogba som dessutom assisterade Tevez. Så vill vi ha det!
 3. 3 som i Giorgio Chiellini och King Kong att ta en 70-80 meters löpning och därefter sätta säsongens första mål (med fel fot dessutom) är inte lekstuga, men när Giorgio gör det då är det bara vrålet som hörs efteråt. 3 står för antal SuperCoppa titlar som Lazio har, Vucinic (ex Roma) kan nu stoltsera med att han individuellt är lika titulerad som hela laget Lazio. Något att fira?
 4. 4 står för antalet titlar som Conte nu har vunnit med Juventus (2 Scudetti och 2 SuperCoppa Italiana), men vi räknar självklart med fler inom en snar framtid! 4 är även antalet mål och det innebär att Juventus blev historiska inte bara genom att vara först att spela på bortaplan i en SuperCoppa Italiana utan genom att vara det lag som har vunnit med största målskillnaden (4 mål) tillsammans med Napoli som ju slog Juve med 5-1 i 1990. Härligt med revansch!
  4 är även antalet målskyttar, dessutom en från varje position i Juve; 1 mittback + 1 ytter + 1 innermittfältare + 1 anfallare = 4 spelare från de 4 olika positionerna i Juves 3-5-2 formation… fotboll är en lagsport någon?
 5. 5 som i 5 stekheta minuter under vilka Juve gjorde 3 mål och säkrade en otroligt komfortabel vinst. 5 står även för antal SuperCoppa Italiana-titlar som Buffon har nu, en äkta legend!
 6. 6 SuperCoppa Italiana titlar har nu Juve, de är alltså ännu en gång på topp i Italien då de nu har flest antal supercuptitlar (tillsammans med Milan).
 7. 7 spelare har nu gjort mål i Contes Juventus i SuperCoppa Italiana. Det är lika många som antalet spelare som hade gjort mål i SuperCoppa Italiana genom tiderna i Juventus. Totalt är det alltså 7×2 = 14 spelare!
 8. 8 står för antalet mål som Juve har gjort i SuperCoppa Italiana med Conte som tränare. 8 står även för Claudio Marchisio, hoppas att du kommer tillbaka direkt!
 9. 9 står för antalet SuperCoppa Italiana som Juventus har fått delta i. 9 gånger från 1995 till 2013 trots en 6 årig frånvaro på grund av falskopoli… det visar på en enorm dominans!
 10. 10 står för antal år sedan Juve senast lyckades vinna SuperCoppa Italiana 2 år i rad. 10 står självklart även för nummer 10 på Tevez rygg. Argentinaren inledde omedelbart med att spika supercupfinalen och han visade att han är att räkna med. Nu fortsätter vi segertåget… Mot Genua!

Såja, nu har jag räknat och jag hoppas att du är lika lugn som mig kära läsare…

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham