Milan inte längre ”Il Club Piu Titolato al Mondo”!

Galliani är en man som älskar statistik. Men som vi alla vet så kan statistik värvrängas. Han har nämligen med sin tolkning kommit fram till att Milan är den mest titulerade klubben i världen (”Il Club Piu Titolato al Mondo” på italienska). Vi Juventini medger självklart att Milan onekligen är en storklubb med en fantastisk historia och många stora titlar. Men samtidigt så kan man bara inte låta bli att undra:

Seems legit?

Ja just det… hur kan Milan ha flest titlar i hela världen när de inte ens har flest titlar i Italien? Hur kom Galliani fram till detta?
Att Juve har 31 ligatitlar, 9 Coppa Italiatitlar samt 6 SuperCoppa Italianatitlar bara i Italien gör ju det svårt för Milan att matcha det totala antalet titlar. Men Milan och Galliani valde helt enkelt att endast gå på internationella titlar i beräkningen!

Milan lyckades att få det stämma, för Galliani är en man som vet hur han skall göra för att lyckas få med sig siffrorna… Räkningen sade att Milan hade hela 18 internationella titlar!
Alltså 18 st titlar som de tagit antingen i Europacupsammanhang eller i officiella turneringar där lag från hela världen deltagit. Räkningen följer nedan:
7 Champions Leaguetitlar, 2 Cupvinnarcuper, 5 Europeiska supercuptitlar och 4 VM titlar för klubblag. Totalt alltså 7 + 2 + 5 + 4 = 18 internationella titlar och mycket riktigt så kunde Milan med denna definition av vad de menar få till det hela. Därmed passade de röd och svarta på… Juve prydde sin logga med 30 sul campo förra säsongen efter att ha lyckats ta sin 30:e Scudetto på plan och Milan pryder idag sin logga med texten ”Il Club Piu Titolato al Mondo”:

Milans och Juves texter under respektive logga!

Men vad som ”undanhölls” av Milan var att de egentligen var delat ”mest titulerade internationellt” med två andra klubbar. Nämligen argentinska Boca Juniors och egyptiska Al Ahly. Så hur skulle texten egentligen skrivas? Den delat mest titulerade klubben i världen… kanske?

En intressant detalj är att Juventus hade ”30 Sul Campo” under loggan i alla turneringar… även i Champions. Men denna säsong har Milan inte haft sin text under loggan i Champions utan bara i ligan och cupen!

Startelvan mot Chelsea i 12/13 som stod för den imponerande upphämtningen medan de hade 30 sul campo under loggan!

Låt oss titta vidare på detaljerna:
Argentinska Boca Juniors har 18 titlar då de har 6 Copa Libertadorestitlar, 1 Supercopa Sudamericana, 4 Recopa Sudamericana, 2 Copa Sudamericana, 1 Copa D’Oro, 1 Supercopa Masters och 3 VM titlar för klubblag.
Egyptiska Al Ahly hade även de 18 titlar med 8 Afrikanska Championscuptitlar, 4 Afrikanska Cupvinnarcuptitlar, 5 Afrikanska Supercuptitlar och 1 Afro-Asian Club Cup.

Det innebär alltså att Milan var delat mest titulerade enligt deras egen definition som egentligen redan hade fått de flesta att inte förstå innebörden. Men igår, den 20 februari 2014, så hände det som bara inte fick hända… Al Ahly vann nämligen sin sjätte Afrikanska supercuptitel efter att de slog tunisiska CS Sfaxien med 3-2 på Cairo International Stadium. Det innebär att de alltså har 19 internationella titlar och att de därmed är ”Il Club Piu Titolato al Mondo” enligt Milans och Gallianis definition!

Historiska matchen som gjorde Al Ahly till ”Il Club Piu Titolato al Mondo”:

Sorry Galliani, men nu får ni antagligen plocka bort texten även i ligan och i cupen. Stort grattis till Al Ahly!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham