1, 2, 3, 4… 4 mål, men vi räknar ju till 10!

Lazio igen, 4 mål igen… historien upprepar sig och Lazio har det tufft. Vi skall vara snälla och räkna till 10 så att stressen kan lägga sig.

 1. 1 står idag tyvärr för boll nummer 1 bakom Juves nummer 1 Superman. Det var även mål nummer 1 mot Juventus för Miroslav Klose som har två ettor i sitt nummer (11). Juventus är dock alltid nummer 1 och en etta idag innebar årets vinst nummer 1 på hemmaplan. Vucinic fick idag göra sitt mål nummer 1 denna säsong och sitt mål nummer ett-hundra i Italien!
 2. 2 gånger i rad inleder Vidal med 2 mål mot Lazio i Serie A. Bonucci agerade Pirlo när han stod för 2 assists. 2 raka vinster har Juventus nu i ligan.
 3. I 3 matcher har nu Conte släppt loss 3 olika taktiker för att vinna; först var det frisparksvarianten mot Lazio i supercupfinalen, sedan var det playstationaktionen mot Samp och denna kväll var det bollarna bakom backarna som avgjorde! 3 är idag en historisk siffra, då Tevez med 3 mål på 3 matcher sedan debuten nu har tangerat Roberto Baggios rekord! 3 står givetvis även för 3 poäng, det är det absolut viktigaste… och på tal om 3 poäng, Vidal som var matchens lirare stod för 2 mål och 1 assist = 3 poäng!
 4. När Juve möter Lazio blir det 4 mål för BiancoNeri, så enkelt är det. 4 mål är dessutom ett rekord för Juve med Tagliavento som domare. Men å andra sidan verkar det som att Juve bara kan vinna mot Lazio på hemmaplan om Tagliavento dömer, på 4 år har Juve bara vunnit 4 matcher med honom som domare och då har hälften av vinsterna kommit mot just Lazio.
  Lichtsteiner visar 4 fingrar
 5. 5 står för antal spelare som direkt bidrog till poängskörden. Vidal, Pogba, Vucinic, Tevez och Bonny… som alltid är fotboll en lagsport! 5 står även för antal mål som Juve nu har gjort i ligan samt antal mål som Lazio har släppt in, skillnaden är kanske trots allt stor Mister Conte?
 6. 66 % bollinnehav visar på hur långt Juventus har tagit innebörden av att hålla bollen. De gör det otroligt svårt för sina motståndare och ibland ser det för bra ut.
 7. 7 står för Contes match nummer 7 mot Lazio som tränare. Resultatet är nu 5-1-1 (V-O-F) och hans Juve har alltid gjort mål när de har mött Lazio!
 8. 88 % passningssäkerhet visar hur pass bra Juves spel är just nu.
 9. 9 står idag för Matri, från Juve till Milan och en ny nummer 9 i rossoneri, lycka till… men hoppas att Juves nummer 9 gör fler mål än dig (1-0 hittills)!
 10. 10 år tillbaka i tiden måste man gå för att hitta Lazios senaste vinst mot Juve i ligan. 10 står givetvis även för Tevez, Juventus nya nummer 10 som redan har börjat skriva in sig i historieböckerna. Ett mål mot Inter gör honom unik. Han höll dessutom vad han lovade när han firade genom att visa upp tröjan med texten Fuerte Apache!
  Tevez - Fuerte Apache

Den enda dåliga nyheten för dagen är egentligen att Barzagli utgick på grund av skada. Förhoppningen är att han kan få vila ut medan det är landslagsuppehåll.

Sov gott kära Juventini!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham