Susanna Simone – Krönika III – Arturo Vidal

”Ville Milan ha mig i somras? Ja, men jag valde Juventus för att de har vunnit fler titlar i Italien och de har en större ambition”.

Det var vad Vidal sade till Tuttosport och det här är en fin början på min tredje krönika för Juventus Sverige.

Arturo Erasmo Vidal Pardo är en krigare med en bollvinnares egenskaper som gör makalösa insatser match efter match. Redan i hans Serie A debut dundrade han in en fantastisk volley från distans. Fortsatta fina prestationer blev därefter den huvudsakliga anledningen till att Juventus idag spelar 3-5-2 då Conte insåg att mittfältet var som starkast med MVP trion på plan.

Chilenaren har ett extremt högt tempo och har den senaste tiden varit bland de mest dominerande spelarna i mittfältet i hela Europa. Utöver det bidrar han med offensiva djupledslöpningar, är bra i närkampsspelet, har fina skott och levererar passningar av bra kvalité.

Senast i onsdags när Celtic var och gästade Juventus stadium i Champions League var han med och bidrog med ett fint passningsspel till 2-0 målet som Fabio Quagliarella enkelt kunde slå in. Facit hittills denna säsong (2012/2013) i Serie A och Champions ligger på 8 mål, 9 assists och 10 gula kort på 30 matcher. Vidal är en intelligent spelare som vet hur han undviker onödiga kort och även om han riskerar en avstängning så oroar det inte Conte att ha med Vidal på plan.
Roma är ett lag som Vidal gillar att ösa in mål på. Totalt har han spelat 4 matcher mot Roma och det har blivit 3 mål på 2 hemmamatcher (2 mål efter 8 minuter i första matchen och 1 mål efter 16 min i andra matchen).

Sommaren 2011 lämnade Arturo Vidal Bayer Leverkusen för Juventus och skrev på ett 5-års kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2016. En övergång som kostade Juventus 10.5 M €. Prislappen slutade dock inte där. Vidal var tillsammans med Antonio Conte och Pirlo med och bidrog till att Juventus blev spelklara för Champions League och avancemanget innebar att Bayer Leverkusen fick sin kassa utökad med en bonus på ytterligare 2 M €.

Innan Vidal gick till Juventus hade han skapat sig ett fint rykte i fotbollsvärlden och han värderades till en summa på 20 miljoner euro och flera lag var beredda att betala det priset. Toppklubbar som Real Madrid, PSG, Manchester City/United och Bayern München. Men Vidal var övertygad om att Juventus var det rätta valet för honom och Juve kunde därför få honom för 12.5 M €.

Juventus sportchef Giuseppe Marotta har tidigare bekräftat att man nobbat ett bud på 30 M € för Vidal och istället är redo att erbjuda honom ett nytt kontrakt som sträcker sig ytterligare 2 år och till 2018. Idag har Vidal en lön på 2.7 M € om året.

25-åringen finner inga som helst behov av att lämna klubben. Tvärtom, har han i tidigare uttalanden sagt att han med glädje vill avsluta sin karriär i Juventuströjan med målsättningen att vinna varje turnering.

KEEP CALM AND FORZA VIDAL!
/Susanna Simone