Gästkrönika: Juventus – Den gamla damens återkomst!

De senaste säsongerna, efter calciopoli-skandalen, har varit som en berg-och-dal-bana för oss Juventini. 2006, skulle vara året då klubben föddes på nytt och början på en ny era. Det var då vi skulle ta tillbaka den maktposition som vi tidigare haft – att återigen bli Italiens lysande stjärna på fotbollskartan. Men vägen fram till där vi är i dag har varit allt annat än rak.

Efter att ha vunnit Serie B skulle vi nu visa, inte bara Italien utan hela Europa att vi, Juventus, var tillbaka för att stanna. Till en början såg det riktigt bra ut. Första säsongen i Serie A efter calciopoli slutade med en tredje plats och året därpå med en fin andra plats. Nu var vi tillbaka i toppen tänkte alla, inklusive jag själv, och 09/10 var året då segertåget skulle börja. Det var då vi återigen skulle titulera oss som scudettovinnare. Men så hände någonting, maskinen Juventus fick grus i maskineriet och de två kommande säsongerna slutade med två sjundeplatser.

Efter två års famlande i mörkret anställde man Antonio Conte i hopp om att återigen hitta klubbens identitet och vinnarmentalitet. Det var även året då man slog upp portarna till sitt nya hem, Juventus Stadium. Bara vinnaren skriver historien och jag skriver den historien. De andra får läsa den, sade Conte, och så rätt han fick. Såhär i efterhand kan man säga att det var mister som var vårt ljus i den mörka tunneln. Det var han som visade oss vägen och det var han som skulle vara författaren till nästa kapitel i Juventus historia. Ett kapitel skrivet i framgångens-tecken, ett kapitel som är början på en svartvit era.

Statistik ljuger inte som man brukar säga, under de två senaste säsongerna har Juventus på 76 matcher i Serie A vunnit 50, 21 oavgjorda och enbart fem förluster! Det talar sitt tydliga språk – vi är tillbaka
och vi är här för att stanna! Det är inte jaget utan snarare laget som bidragit till denna framgång. Juventus har fungerat som en maskin, ett kollektiv där alla jobbar för varandra.

Efter två framgångsrika år med två raka ligatitlar är det nu dags att ta nästa steg och erövra Europa. Jag är övertygad om att Conte och ledningen vet precis vad som behövs för det steget, kanske är det en Jovetic eller Higuain, jag vet inte. Men jag är säker på att klubben går mot en ljus och framgångsrik era. Vi kommer få se våra svartvita hjältar både vara med och slåss om Champions Leauge-bucklan och vinna många fler ligatitlar framöver!

Den gamla damen har rest sig, borstat av sig de svåra åren och nu är vi redo, hungrigare än någonsin.

Så mina vänner välkomna till den nya eran, en svartvit sådan!
/Alija Bucuk