Den som lever får se…

Juventus kommer aldrig att vinna sin tredje Scudetto i rad, det står klart nu, för när man läser tidningarna i Italien så råder det ingen som helst tvekan om vem som kommer att vara de främsta aspiranterna till guldet.

Idag är en speciell dag för den italienska fotbollen, idag har vi förstått hur framtiden kommer att se ut, idag kan vi redan räkna ut vad som kommer att hända om tre dagar, om sex månader, om ett år, speciellt om vi ska rätta oss efter vad ”La Gazzetta” och andra liknande ambitiösa experter skriver och säger.

Om två dagar så kommer Napoli att presentera sin nya lagdress, en alldeles ny hymn och Gonzalo Higuain! Han kommer att få ta emot hyllningarna från närmare 120 000 fans på ett fullpackat Stadio San Paolo (60 000 i verkligheten, men Gazzetta är av en annan opinion) och ackompanjerad av en superelegant De Laurentiis, klädd i en sandfärgad kostym, ”El Pipita” kommer genast att tillkännage öppet att ”Juventus ville ha mig, Real ville behålla mig, Chelsea sökte mig, Arsenal åtrådde mig… men jag VALDE Napoli.” För övrigt kommer det att bli en storslagen ceremoni med en De Laurentiis som i stor stil bevisar för alla hur duktig han egentligen är på affärer och fotboll. För tänk efter, försök ni att få över Higuain från Real för 40 M € när det egentligen räckte med 32. Chapeau, lyft på hatten för en sådan stor man!!!

Samtidigt då, på ett kontor i Milano så går klimatanläggningen för fullt, och där i ”kylan” framför ett skrivbord belamrad med BIC-pennor (sist gav han ju bort en till Ambrosini) så sitter en konfunderad Galliani med huvudet fullt med tankar; ”Låt se… om vi tar Honda nu så bryr sig alla inte ett skit om oss… han är ju trots allt bara från Japan och kostar lite. Alla pratar ju om Higuain… ska jag kanske ta honom senare? Han har ju alltid hejat på Milan, eller hur? Men visst, sen när alla de andra har slutat upp kan jag ju alltid säga att vi är klubben med flest tuppkammar i världen… men nu? Vad ska vi göra nu ända fram till mitten av augusti? Låt oss se… jag vet! Kan låta mig bli intervjuad av La Gazzetta och säga att vi under de tre senaste åren har tagit flest poäng av alla. Om det inte hade varit för de första 8 matcherna och de tre sista, så hade vi minsann varit, eller rättare sagt, blivit mästare! Ja det gör jag, ringer genast till Gazzetta!”

Om exakt fem månader så kommer det italienska mästerskapet och kanske även Champions redan vara avgjort.
Ledarna i serien är Napoli, som även dominerade på Juventus Stadium (0-5, mål av Higuain – Callejon – Higuain – Higuain –Callejon – Insigne – Cavani – Mertens…) och med bara två poäng efter finner vi Fiorentina, med Gomez, superbombern SuperMarioGomez som med sina 145 mål redan blivit skyttekung i serien (och då har jag inte räknat in alla de 35 mål som han gjorde i Coppa Italia). Fiorentina är det enda laget som kan hota Napolis ”Dreamteam” och som Gazzetta tydligt understryker: ”detta är en ny lymfa för den italienska fotbollen, två lag som satsar på en superoffensiv fotboll och som bara sätter in anfallare och trequartisti i laget”. På så sätt så kan man överkomma den efterblivna formen av försvarstaktik och Juventus enformiga fotboll som alltid varit Serie As kännetecken. En genial taktik från Montella (med dyrbara råd från förståsigpåaren, Andrea Della Valle) som sätter in ett anfall bestående av Gomez, Rossi, Joaquin, Cuadrado, Ilicic och Ljajic med bara Rodriguez i försvaret (resten tar ju Neto hand om).

Napoli ligger som sagt etta tack vare att laget består av spelare som Higuain, Callejon, Mertens, Insigne och Pandev, uppställda i ett hyperoffensivt 2-3-5, och har man då en som Albiol där bak så är det i stort sett problemfritt och det faktum att självaste Pepe Reina är siste man är en 100 % garanti på en verklig succé.

Milan efter 5 månader ligger på tolfte plats, men enligt Galliani räknar man bara varannan match och bara de sista 22 minuterna i andra halvlek, och hade det inte varit för att hans spelare ständigt lämnar planen så fort någon säger ”Buuu” så hade Milan, hela tiden enligt Galliani, legat etta.

Inter? De ligger trea (ett varumärke) men de studerar alla de supererbjudande de har fått från både PSG och Real för deras superstjärnor Belfodil och Icardi (som i mästerskapet hitintills gjort 98 respektive 56 mål på bara 5 månader), siffror som får Moratti att le ett jättestort leende där man tydligt ser färgen på hans tänder och som gör att han äntligen kan be Thohir att dra åt helvete, för Parisklubben erbjuder hela 760 miljoner euro (plus bonus förstås) för att vara med om ett delägarskap för de båda! Samtidigt har Mazzarri inte öppnat munnen en enda gång för att kommentera domarnas beslut, fattigdomen i världen har upphört och Italien har just köpt upp Tyskland, som ju upplever sin mest fruktansvärda ekonomiska kris efter kriget.

I Champions handlar det bara om en kamp mellan de båda: Napoli och PSG, men om man bara ska räkna första halvleken så vet ni redan vem som är vinnaren…
Om ett år då? Då sitter vi ännu här och diskuterar samma saker om och om igen.
Och Juve? Sett till hur det ligger till idag, så verkar det som om Conte, efter det att Llorente varit bänkad hela säsongen, vill att han ska gå till Cremonese på lån i januari (för det vet man ju, att spelare som kommit gratis aldrig är värda ett skit), Tevez kommer att sitta på läktaren för att fortsätta att äta sina chips och öka sin vikt med 6 kilo. Juve kommer att spela om tolfte plats med Atalanta.  Så verkar det som, men sen, och vem vet varför, i slutet av maj så kommer allt att sluta på ett helt annat sätt, eller hur?
Den som lever får se…

higuain
Välkommen Maradona… förlåt… Higuain, en ”äkta” argentinare, enligt Maradona. Men som är född i Frankrike. Say no moreee!

”Panem Et Circenses”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo