Bentornato, Simone Pepe!

Mannen som går, och går, och går, och går… man kan fråga sig om han har ett duracellbatteri i sig ibland? Var får han all energi ifrån? Han är inte världens bästa spelare på något sätt. Men han är en spelare som alltid ger sitt allra bästa på plan. Han löper kopiöst, dribblar av halva motståndarlaget, slår omöjliga passningar, pressar och tacklar sina motståndare, jobbar både fram och bak i banan, skruvar in omöjliga frisparkar, avfyrar raketer från distans och gör cykelsparksmål. Det ser inte lätt ut… för det är ju inte lätt heller. Det syns att han kämpar för att lyckas, man ser i hans ögon att han brinner för det han gör och det gör det hela ännu coolare. Han är en krigare och en kämpe i all dess bemärkelse!

Pepes cykelsparksmål mot Lazio på hemmaplan

Mannen jag skriver om är Simone ”Speedy” Pepe. Den som läser det jag skriver om honom förstår säkert att jag älskar denna fotbollsspelare. Det erkänner jag, men min beskrivning är objektiv och saklig. Samtliga saker jag nämnde ovan är sådant som kommer från alla mina minnen från Pepes prestationer i BiancoNeri. Cykelsparken mot Lazio, frisparken mot Fiorentina, krigandet i varje match, löpningen innan målet mot Lazio borta samt momentet som för mig definierade det oslagbara Juventus från säsongen 11/12 när Pepe dribblade av halva Napoli och bombade in 3-3 på bortaplan. Han kan möjligtvis vara en utav de mest underskattade spelarna i dagens Juventus. Juve hade inför säsongen 11/12 värvat holländaren Eljero Elia och alla experter lade upp en startelva med kantspelarna Elia och Krasic. Ingen tänkte på Simone Pepe. Men frågan är om Pepe tänkte på någon eller något annat än att bara göra sitt bästa för laget. Faktum är att han i slutet av säsongen hade spelat 31 matcher och att han var den spelare som på egen hand hade ordnat flest poäng  och att han dessutom var den allra största anledningen till att Juventus förblev oslagbara hela ligan. En annan sak som Pepe på helt egen hand skänkte Contes Juventus var möjligheten att spela 4-3-3 eller 3-5-2. Med Pepe kunde man enkelt byta till 4-3-3 om man drog upp honom i banan. Med Pepe utanför truppen förra säsongen så användes 4-3-3 bara en gång från start. Dynamiken i formationen förlorades och det var inte någon överraskning… Pepe var ju inte med.

Pepe firar med sin välkända golfsving

Pepe är dock inte den som ger upp. Han är en person med härlig humor och en fantastisk vilja. I Juventus omklädningsrum är han en väldigt omtyckt man. Under den tuffa perioden behövde han aldrig stå själv, han var tvärtom alltid nära truppen och truppen var alltid nära honom. Ett vackert ögonblick var när Vidal satte målet som matematiskt gjorde Juventus till italienska mästare och därefter sprang hela vägen till Pepe för att krama om honom. Det var dock inget unikt ögonblick då man ofta såg Pepe med trots att han inte kunde medverka på plan. Han fick i varje fall bidra med skämt som gjorde att lagkamraterna släppte stressen och kunde slappna av lite när de befann sig i pressade situationer.

Vidal kramar om Pepe efter att ha gjort sitt avgörande mål mot Palermo förra säsongen

Nu är du äntligen på plan igen Pepe. Förhoppningsvis innebär det att Juventus dynamik är tillbaka och att Conte får en mer flexibel formation som gör Juve mindre förutsägbara. Men en sak är säker; vi har alla saknat dig, dina galenskaper på plan och dina golfsvingar grande Pepe. Välkommen tillbaka, Welcome back och Bentornato!

Jag njöt verkligen medan jag såg den nya videon som Colosimo99 gjort. Gör du det med kära läsare.

Fino Alla Fine, FORZA GRANDE PEPE!!!
/Riham