Carlitos fantastiska debutsäsong fortsätter – Nu bättre än Ibra och Platini!

Idag fyller Giuseppe ”Beppe” Marotta år och förutom att gratulera honom på hans 57-årsdag så vill vi såklart hylla honom för de värvningar han gjort sedan han tog över som sportchef i Juventus.

Före denna säsong handlade allt om att Juventus behövde en ”Top Player”. En anfallare som kan göra många mål och som kan höja nivån. Juventus vann visserligen Scudetton för andra säsongen i rad med Conte i 12/13, men det var fortfarande något som saknades när inte en enda anfallare av totalt sex stycken i truppen lyckades göra ens 15 mål totalt. Det var bara fyra anfallare som hade lyckats göra mål överhuvudtaget (Anelka och Bendtner mållösa) och de hade totalt gjort 48 mål. Inga dåliga siffror egentligen, och 48 mål på totalt 8874 spelade minuter ger ett snitt på 185 minuter per mål som heller inte är dåligt. Men spelmässigt var det tydligt att anfallarna sällan avgjorde matcher på egen hand. Juve behövde sin ”Top Player” och Beppe Marotta behövde göra sitt jobb.

Arbetet utfördes och Anelka fick tillsammans med Bendtner inget förnyat förtroende. Fernando Llorente som var värderad till 20 M € kom gratis och Tevez som även han var var värderad till 20 M € kom för 9 M €. Matri som var värd 11 M € såldes för denna prislapp till Milan. Totalt sett fick alltså Juventus två spelare värda totalt 40 M € genom att få 2 M €. I Love Beppe Marotta?

Redan första dagen i Juvetröjan såg Carlitos till att göra mål och bli en mästare

Top Player talar man inte längre om idag på samma sätt som då. Med 29 spelade matcher i ligan och kvartsfinaler som skall spelas ute i Europa har vi det mesta besvarat. Juve fick en Top Playerduo i form av Llorente och Tevez och de har tillsammans såhär långt gjort 30 mål denna säsong!

Llorente spelade inte så mycket i början av säsongen, men med 13 mål och 4 assists är han nu uppe på 17 poäng vilket betyder att han är fyra i Juventus interna poängliga.

Tevez då? Hans säsong har varit helt otrolig. Det började med att han tangerade Baggios tidigare rekord med mål i de tre första matcherna i Juvetröjan. Mot Catania senast såg han till att trycka in segermålet och samtidigt klättra upp på toppen av Serie A:s skytteliga samt på nytt bli ledaren av Juves interna poängliga med 24 poäng (17 mål och 7 assists). 16 av Carlitos mål har kommit i ligan så målet mot Catania betyder dessutom att han nu är lika bra som Michele Platini och Zlatan Ibrahimovic som båda gjorde 16 mål i deras respektive debutsäsonger. Tevez senaste mål som var helt avgörande tog alltså in argentinaren i Juves topp 10 lista över spelare med flest mål i deras debutsäsong i Juve.

Nedan följer listan:
[table id=19 /]

Det är alltså en bit upp till den absoluta toppen där Felice Borel på 30-talet gjorde 13 mål mer än vad Carlitos har gjort i Serie A hittills i hans debutsäsong, men siffrorna är fantastiska för Tevez som med nio återstående matcher säkerligen kommer att gå om franska legenden Michel Platini och den gigantiska svensken Zlatan Ibrahimovic. Vill det sig väl så kan Tevez faktiskt till och med nå upp till den enda argentinaren med nummer 10 på ryggen innan Tevez i Juventus, nämligen Omar Sivori som i sin debutsäsong på slutet av 50-talet gjorde 22 mål!

För att ytterligare bekräfta Tevez superdebutsäsong kan vi titta på målsnittet i Serie A som för närvarande ligger på 133.5 min/mål. Det är dock inte det historiskt bästa resultatet i Juve då Borel på förstaplatsen i tabellen ovan bjöd på ett mål per 87 minuter. John Charles siffra ligger på 109 min/mål, Omar Sivoris på 131 min/mål och dansken Karl Hansens på 137 min/mål. Vi ser alltså att Tevez även här kan mäta sig.

Carlitos visar stolt upp sin tröja som han har hedrat på bästa sätt

En spelare som vi alla minns är Filippo ”Pippo” Inzaghi och han lyckades i sin fantastiska debutsäsong göra 18 mål på 31 matcher, vilket gav SuperPippo ett målsnitt på 132 min/mål. Tevez kan med två mål till på nio matcher tangera Pippos fantastiska siffra. Säsongen 97/98 som var Inzaghis debutsäsong var en säsong där Juve vann Serie A och där de gick till semifinal i Coppa Italia och förlorade i finalen i Champions League i Amsterdam mot Real Madrid. Kan Tevez göra sin supersäsong ännu finare genom att hjälpa Juventus till en final i Europa League?

Om Tevez gör mål i Europa så sätter han stopp för en femårig måltorka i Europa!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham