31 Scudetti och 31 sätt att säga ”Juventus”!

Juventus, en sann kärlekshistoria som aldrig tar slut!
31 Scudetti har Juventus vunnit och passande nog skall vi idag gå igenom 31 olika sätt att säga ”Juventus” på:

”I Juve så förvärvar man en mental vana att alltid uppoffra sig som man inte finner någon annanstans. I Juventus så lär de en att den viktigaste matchen är den som kommer härnäst. I Juventus så lär de en att alltid vara hungriga på en seger, att aldrig vara nöjda. Det är inte en slump att landslagets succéer alltid sammanfaller när det finns många juventini i Azzurro.”
Claudio Gentile, legend

”Kalla det inte ett lag, kalla det inte en klubb; det är Juventus, som är något annorlunda. Något bättre.”
Domenica Donna, en av grundarna av Juventus

”Jag lät mina spelare studera Lippis Juventus. En gång i veckan sade jag till dem: nu går vi till videosalen för att se matchen med Juve. Trodde jag skulle tråka ut dem, men en dag så sade Giggs till mig; ”De två timmarna är som att gå på Universitet.”
Alex Ferguson, Uniteds störste genom tiderna

”De verkade vara ett gäng jävlar. Under den stormen, när vi försökte göra mål så dök de upp överallt. Slogs i leran som om det handlade om liv eller död.”
Javier Irureta (spelare i Athletic Bilbao om finalen i Uefacupen 1977)

”Nästan alla de bästa inom den europeiska fotbollen har klätt den tröjan, de har korsat många årtionden hela tiden med att vara på toppen, inte ens nedgraderingen kunde stoppa deras historia, jag börjar tro att de i Juventus är odödliga, eller något liknande.”
Arsene Wenger, Arsenals störste genom tiderna

”Förutom det som jag har vunnit, att ha varit i Juventus är en erfarenhet som stannar kvar inom dig, det blir en livsstil.”
Stefano Tacconi, Juvemålvakt mellan 83-92

”Liksom Ferrari (även det en del av Agnellis egendomar), eller Gucci, eller en läcker italiensk restaurang på gatuhörnan, så försöker Juventus att vara något som är mycket svårt; att vara excellenta i ett land som förfaller.”
Simon Kuper, engelsk författare och journalist

”Du frågar om vad Juve gjorde igår? (…) du vill alltså göra anspråk på att göra en revolution utan att ens veta Juves resultat?”
Palmiro Togliatti till kommunisten Pietro Secchia (Togliatti var Juventino och italiensk politiker samt generalsekreterare i det Italienska kommunistpartiet 1947-1964)

”Om jag hade kommit till Juve, så hade jag kanske fått en lugnare, längre och mer vinnande karriär. Jag ångrar inget, men för den klubben har jag alltid känt stor beundran och respekt.”
Diego Armando Maradona, legend

”Att spela i Juventus innebär att aldrig nöja sig. Vunnit Lo Scudetto? Bra, nu är det Champions. Vunnit Champions? Bra, nu gäller det den Interkontinentala cupen. Vunnit den? Bra, nu gäller det att vinna Lo Scudetto igen. Det finns ingen tid för att fira i Juventus.”
Marcello Lippi, hjälte

”Det finns inga pengar som är värda den kärlek jag hyser för dessa två tröjor, Juventuströjan och Gli Azzurris.”
Umberto Caligaris, legend

”En Juventussjäl är ett komplext sätt att vara, en blandning av känslor, utbildning, glädje och kärlek. En tro för vår vilja att vara och att fortsätta med att förbättra sig.”
Enrico Canfari, en av Juventus grundare

”Laget är något mer än ett lag, jag kan inte riktigt säga vad, men jag är stolt över att vara en del av det.”
Gaetano Scirea, legend

”Juve är en kvinna, en älskarinna som återvänder till sin förlovade efter ett äktenskapsbrott i en förlust.”
Jean Cau, fransk författare och filmregissör

”I Italien minns jag främst Juve. Bär ännu de märken jag fick av Ciro Ferrara. För en anfallare är det bästa som finns att möta ett italienskt lag, ett verkligt prov, Ferrara, Montero, Boksic, Del Piero, efter det visste man att man spelat på högsta nivå.”
Ryan Giggs, legendarisk mittfältare

”Juventus är som en Fenix, verkar vara död ibland, men återvänder sedan med all sin kraft.”
Joseph Blatter, FIFAs president sedan 1998

”Juventus är den enda kvinnan i livet som man aldrig har förrått.”
Giampiero Mughini, författare och tokig Juvesupporter

”Juventus är det samma som seger. Det är det enklaste sättet att beskriva Juve, och det har jag sagt flera gånger i England när man ville att jag skulle berätta om min period i Italien och jag inte hade en större lust att prata. Enklare att helt enkelt säga att i Juventus så vinner man.”
John Charles, legend

”Jag hatar henne, men bara för att det var det laget i Italien som fick mig att bli tokig. Vi kunde nästan aldrig slå henne och det var detta som gjorde mig tokig.”
Júlio César, målvakt

”I min karriär så har jag aldrig funnit en sådan överlägsen motståndare. Har aldrig sett ett sådant starkt lag som Juventus i mitten på 90-talet.”
Louis van Gaal, legendarisk tränare

”Hur än den sociala situationen är, historiskt, så kan man aldrig ändra Juventus roll i det hela. En förevigt vinnande roll, en gloriös roll.”
Vladimiro Caminiti, journalist, poet och författare

”När du är Juve så är andra- eller tredjeplatsen inget för dig.”
David Trezeguet, legendarisk anfallare

”När Juventus vann, så vann historien.”
Mario Soldati, författare, journalist och filmregissör

”Jag blev juventino första dagen jag kom till Turin, när jag lade märke till hur hatat Juve var av de andra lagens fans i Italien. Deras hat förvandlade jag till kärlek för Juventus. Mot alla och allt. Tröjan var en sköld.”
Paolo Montero, legendarisk back

”När du säger Juventus så är du känd ända från Helsingfors till Melbourne, från Canada till Pakistan. Och det är denna identitet som fungerar som ett internationellt visitkort.”
Giovanni Arpino, författare

”Juve är inte bara laget i mitt hjärta. Det är mitt hjärta.”
Giampiero Boniperti, levande legend

”Jag är stolt över att vara juventino, att vara en fanbärare, som ni så ofta beskriver mig. Men i verkligheten är jag bara en liten del av en stor svart- och vit flagga, som växer med åren och om var och en av er tittar efter noga så finner ni även ert namn med.”
Alessandro Del Piero, kungen

”Jag spelade i Nancy för att det var min stad, St Etienne för att det var Frankrikes bästa lag och i Juventus för att det är världens bästa lag.”
Michel Platini, Juvelegend och UEFAs president

”När du är i Juve så är du det för alltid.”
Zinedine Zidane, legendarisk fransk mittfältare

”Allt, eller nästan allt det bästa inom fotbollen passerade genom Juventus, det är underbart att få återse de historiska matcherna, för att på så sätt återuppleva känslorna i dessa ögonblick.”
Umberto Agnelli, Juvepresident mellan 55-67

”Juventus är för mig en evig livskärlek, motiv för glädje och stolthet, men också besvikelser och frustrationer, i vilket fall som helst, starka känslor, som bara en äkta och oändlig kärlek kan ge dig.”
Giovanni Agnelli, legend

”Vi är Juve och det är en sak som andra aldrig kan förstå. Ni hoppas alltid på att Juve blir förödmjukat, att Juve blir straffat, till och med att man degraderar dem. Ni hoppas på det varje dag i ert liv och när det händer så gläds ni, men när ni tillslut vaknar från detta och ert delirium, så upptäcker ni att utan oss så existerar ni inte ens. Ni kan inte ens glädjas över något om det inte är att ni har slagit oss.
För våra färger, de svarta/vita, är de färger sin innebär början och slutet på allt.
Ni själva befinner er någonstans där i mitten, med alla era färger, som en regnbåge, vackra att se på, självklart, men aldrig lika vackert som dagen, aldrig lika vacker som natten.
För utan oss är ni ingenting.”
Lorenzo Callegari, Juventus Sverige

Fino Alla Fine!
/Lorenzo