Zlatan Ibrahimovics drömelva i Sports Illustrated, med nio Juvespelare!

Supersvensken och pojken från Rosengård som idag är en av fotbollsvärldens absolut största profiler, Zlatan Ibrahimovic eller Ibra som man kallade honom för i Italien, hade en väldigt intressant intervju (en ”1-on-1” som de kallat det) med amerikanska Sports Illustrated under veckan i samband med att hans bok ”Jag är Zlatan” eller ”I am Zlatan” skulle släppas i USA.

Zlatan tog två Scudetti med Juve och spelarna han hade omkring sig på den tiden är uppenbarligen kamrater som han ser upp till

Han talade i intervjun väldigt gott om Juve och nämnde bland annat att Buffon var den målvakt som var bäst av alla de som han försökt göra mål på. Han passade även på att hylla Vieira. Vi tipsar alla att läsa utdraget från intervjun som finns länkad i ”Sports Illustrated”. Men vad som kanske var mest intressant i intervjun var Ibras egen elva där han valde ut spelare som han spelat med eller mot och som följer nedan.

Zlatans XI:
[team1]

Hela nio av elva spelare (om man räknar in Ibra själv) från Capellos Juve alltså. En skrämmande elva såklart och som bekräftar det som Zlatan sade i intervjun:
”När jag kom till Juventus så kom jag som en ung talang och plötsligt såg jag Lilian Thuram, Trezeguet, Del Piero, Cannavaro, Emerson, Nedved och Buffon i omklädningsrummet. Jag tänkte ”Herre Jesus, är jag i ett omklädningsrum där jag ser alla dessa superstjärnor?” Men samtidigt tänkte jag att jag var här för att jag var bra, och jag menar, det är mitt självförtroende. När vi sedan tränade så var det redan riktigt svårt att komma förbi backarna. Cannavaro, Thuram och Zambrotta… Jesus. Men sedan när jag kommit förbi dem, då kom Buffon… och att ta sig förbi honom, det var i princip omöjligt att ta sig förbi honom, och då var det bara träning. Tänk i en match. Det är ännu svårare i en match.”

Ännu en gång visar Zlatan Ibrahimovic att han uppskattade tiden i Juve, och drömelvan? Den är otroligt härlig!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham