Vidal talar om varför han ville stanna kvar i Juventus!

Arturo Vidal är kanske den bäste spelaren i Juventus de senaste tre säsongerna. Den chilenske mittfältaren har ju visat sig vara en utmärkt affär och han är eftertraktad av halva Europas storklubbar. Arturo, som är född 1987, berättar till den chilenska tidningen ”Ultimas Noticias” om varför han så gärna vill stanna kvar i Turin:
”Jag är lycklig för året som gått. Det är sant att uttåget från Champions var en hård sak att smälta, men kan ändå säga att detta år har varit det bästa i min karriär. I Italien så känner jag mig som hemma, jag är stolt över att få kunna bära Juventus tröja. Jag har skrivit på förlängningen med Juve för min idé är den att fortsätta att växa med denna tröja.

När jag visste att jag skulle bli pappa till en dotter så blev jag väldigt rörd. Hade gärna velat ha en pojke till för att kunna spela fotboll med dem båda… hahaha, skojar bara! Jag är lycklig för det är absolut rätt ögonblick och nu väntar vi på Elisabetta.

Min son Alonso har skrivit ett brev till Jultomten… på tjugo sidor! Det är en mycket lycklig och stark pojke på fyra år, och detta gör mig så stolt. Han ser mig på TV och imiterar mig, men han gillar egentligen inte fotboll särskilt mycket. Han roar sig desto mer med masker och spindelmannen är hans absoluta favorit. Detta är den första Julen som vi tillbringar i Italien, jag måste hålla mig lugn för det är mycket kallt här. Det kommer hit många släktingar från Chile för att tillbringa Julen med oss, jag gillar ju stora familjer.”

“Il Guerriero” (krigaren på svenska) är just nu Juventus bästa målskytt tillsammans med Tevez efter att han gjort 12 mål denna säsong och totalt har han gjort 34 mål i Juvetröjan vilket gör honom till spelaren med flest mål i Juvetröjan bland alla i truppen. Han fortsatte med följande ord om livet i Turin:
“Livet i turin? Min familj trivs mycket bra här. Min son Alonso går på förskola och talar redan italienska, vilket underlättar många saker. Även min fru talar italienska, så min familj mår superbra. Vi kan röra oss obehindrat på gatorna i Turin och mitt beslut att skriva på beror mycket på familjära orsaker. Här i Turin har vi vårt utrymme och vi lever ett mycket lugnt liv.”

Arturo Vidal som skrev på för Juve sommaren 2011 i samband med att Conte också tog över som tränare skrev på det nya kontraktet som sträcker sig fram till 2017 och strax därefter slog han till med sitt första hattrick i Juve och karriären när Juve vann sin enda match i Champions mot FC Köpenhamn i gruppspelet.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo