Varför litar Juve på Asamoah? – Här kommer 10 anledningar!

Kwadwo Asamoah är ju sedan bara några dagar tillbaka 100 % Juventino efter att Juve löst ut honom från Udinese. En viktig investering, för en spelare som i sin första säsong med Juve var med att vinna sin allra första Scudetto och spelade över 39 matcher (vänskaps, Supercoppa, Campionato, Coppa Italia och Champions League) med sammanlagt 3006 minuters spel, 3 mål och 11 assists.

I dessa 39 matcher så startade Asamoah som ordinarie vid hela 32 tillfällen, byttes in 7 gånger, medan han bara blev utbytt 9 gånger allt som allt. Siffror som hade sett annorlunda ut om det inte hade varit för hans deltagande i det afrikanska mästerskapet som ju pågick mellan januari och februari. Där spelade han 6 matcher och 556 minuter på en ovan position som vänsterback på fotbollsplaner (att kalla dem för fotbollsplaner är att ta i ordentligt egentligen) och lyckades göra 2 mål samt 1 assist. Utan detta mästerskap i mitten av säsongen hade han säkert kunnat bidra ännu mer till Juventus än vad han klarade av, han hade kanske blivit en av de viktigaste och mest använda spelarna, men det är just för detta och 10 andra anledningar som Juventus tror på honom och att de beslöt sig för att lösa ut honom från Udinese.
Vilka är då dessa anledningarna?

  1. Kostnaden för att få hem Asamoah var totalt 18 M €, en ansenlig summa, men som man har handlagt på ett väldigt skötsamt och intelligent sätt, genom två operationer på 9 miljoner euro vardera.
  2. Hans marknadsvärde har ökat och i slutet på säsongen värderades Asa till minst 20 M €.
  3. Hans unga ålder, bara 24 år, och därmed har han en enorm potential att växa ytterligare och bli ännu bättre i BiancoNeri.
  4. Hans personlighet: en lugn karaktär, aldrig över gränsen, en som arbetar hårt och är perfekt för en grupp och för ett lag, som med sin professionalism visar vägen för spelare som vill uppnå samma sak.
  5. Duktiliteten: i Juventus så spelar han mest som mittfältare på vänsterkanten, men i hans karriär och i landslaget med Ghana, så har han gjort enormt bra ifrån sig även i rollen som ”mediano”, innermittfältare, eller som trequartista , dvs offensiv mittfältare och länk mellan mittfält och anfall.
  6. Asamoahs val att låta en seriös agent som Claudio Vagheggi sköta om hans affärer och som möjliggör att man i framtiden kan evaluera situationen på allra bästa sätt, framför allt då man alltid först tänkt på den tekniska aspekten innan den ekonomiska.
  7. Den långa och tunga vägen som Asamoah har gått igenom innan han hamnade på den aktuella nivån. För att nå ända hit så har han fått svettas och kämpa sig igenom en hel del, från det okända laget Kaaseman i hemlandet Ghana ända till Juventus. Men också genom besvikelser, som den han upplevde med Torino, alltid på bänken och till och med utlånad och att inte kunna spela med Bellinzona, av den enkla anledningen att han inte fick ett uppehållstillstånd av den Schweiziska staten, men inte för att han inte passade in i laget, men helt enkelt för att han var ”icke-europeisk” och därmed inte kunde stanna kvar i landet.
  8. Kärleken han känner för laget, för hans sympati och passionen han lägger ner för det han gör, i och utanför plan, har han erövrat Juvefansen och varje gång han drar igång på yttern så hejar hela curva bianconera i en kör på honom.
  9. Medvetenheten om att utan det afrikanska mästerskapet, som ju kom mitt under vinterprepareringen, så hade Asamoah säkert varit ett mycket starkt kort att spela för Conte, speciellt under matcherna i Champions.
  10. Hans varma hjärta och känsla för solidaritet. Asamoah missar aldrig ett tillfälle att hjälpa till där det behövs, speciellt bland hans eget folk i Afrika. Tillsammans med sina trogna vänner, Papa Agyemang och Jerry Akaminko, så besökte de igår ”Remars Children” i Ghana, ett sjukhus om tar hand om barn i desperat behov av hjälp och vård och där de alltid ställer upp, såväl ekonomiskt som rent fysiskt.

Asamoah1

Fino Alla Fine!
/Lorenzo