Vad händer med Quagliarella? Agenten Beppe Bozzo talar ut, men får svar!

Juventus valde igår sina 23 spelare som skulle registreras till spel i Europa League. 25 är maxantalet om man uppfyller vissa krav, men Juves trupp gör att de endast kan ha med 23 spelare och då truppen består av 24 spelare så var Conte tvungen att exkludera en spelare från truppen. Den spelaren blev Quagliarella och även om det är förståeligt att man väljer att utesluta en anfallare när man har sex stycken totalt så kan det verka otacksamt mot Quagliarella.

Fabio Quagliarellas agent, Giuseppe Bozzo, talade ut om besvikelsen och försvarade sin klient med följande ord:
“Fabio förtjänade mer respekt. Men tydligen så är det så att trots allt det han gett till Juve de senaste åren så räknas inte det speciellt mycket. Grabben har aldrig ställt till med problem, har alltid accepterat bänken utan att klaga, trots briljanta prestationer och med ett imponerande högt målsnitt, speciellt i Champions League förra säsongen. Han har alltid satt arbetet före allt annat, men att hålla tyst nu och få folk att tro att man är dum är inte rätt…
Av Juve har Fabio fått mycket, men han har också gett mycket, till och med sitt knä. Jag är mycket ledsen över detta. Om detta är ett straff för att inte ha accepterat en övergång i januari så är jag besviken.

Bozzo avslutade sedan med en något mer diplomatisk ton:
“I september fick vi ett erbjudande, men tränaren (Conte) gav inte sitt medgivande medan klubben i detta transferfönster var villiga att ge bort honom även på lån. Januari är ju ett speciellt transferfönster och Fabio valde att stanna, övertygad om att ännu kunna ge mycket till denna klubb. Han tog inte detta speciellt bra, det är självklart, men han kommer som alltid annars att ge sitt bidrag.”

Missnöjet är alltså tydligt, men hur ligger det egentligen till? Juventus gamla spelare Beppe Furino har talat om situationen:
”Problemet har sitt ursprung i det faktum att klubblagen tar sina beslut. Det står nu klart att Quagliarella inte längre ingår i klubbens framtidsplaner. Jag tror att de förbereder sig inför hans försäljning.
Juventus kanske fokuserar sig på andra? Varför inte sälja honom direkt? Men det finns såklart dolda fakta. Kanske hade Juve redan planerat detta, men sedan så fanns där inga försäljningsalternativ under de gångna veckorna?”

Beppe Furino avslutade dock med några väl valda ord om Quaglia innan han sammanfattade situationen:
”Quagliarellas värde är fortfarande odiskutabelt, så detta visar uppenbarligen bara på att han inte längre ingår i klubbens planer.”

Juventus hade ju gjort klart med Osvaldo och Lazios sportchef, Igli Tare, avslöjade i Sky Sport Italia att de hade lagt fram konkreta bud både på Quagliarella och Giovinco. Juventus hade nekat budet för Gio, men Quagliarella ville inte byta lag. Samtidigt så talade Bozzo, några dagar innan januarimånadens transferfönster stängdes, om att Fabio inte skulle röra på sig. Tuttosport avslöjar några detaljer i sammanhanget då de skriver att Lotito personligen hade ringt Fabio och erbjudit honom en plats i startelvan tillsammans med Klose och att han skulle få spela i Europa League. Quagliarella vägrade dock och en möjlig anledning sägs vara lönen som nämligen skulle vara lägre än den han har i Juve.

Giuseppe Bozzo har såklart även försvarat sin klient på denna punkt då han säger:
”Låt oss säga som så att om detta är ett slags straff efter att inte ha accepterat en övergång i januari, då är jag ledsen, men det är inte en pojkes plötsliga infall utan en vilja från en mästare som känner att han fortfarande kan ge  något till detta lag.”

På annat håll har nu rykten om en övergång för Quagliarella, som nu är 31 år gammal, kommit fram. Förutom att Lazio är en het kandidat i sommar (trots att Bozzo nekar att där finns en överenskommelse nu)  så finns där intresse från Kina och Marcello Lippis Guangzhou Evergrande. Kinas transferfönster är fortfarande öppet och stängs först den 28 februari 2014. En eventuell övergång skulle alltså vara möjlig redan nu. Löneanspråket kan antagligen matchas, men frågan som återstår är om Fabio verkligen är sugen på att flytta till Kina?

Uppdatering 20.15: Marotta svarar och talar ut till media genom nyhetsbyrån ANSA för att lugna ner situationen efter Bozzos uttalanden och efter att journalister runt om i Italien har beskrivit situationen som ”lik Iaquintas förra säsongen” och att hans träning på egen hand setts som en ”utfrysning”:
“Fabio Quagliarella har inte satts utanför laget och Juventus har aldrig tänkt i dessa banor. Spelaren tränade sig sidan om för han precis har haft influensa. För mig så betyder det inte att någon utanför, agenter eller annan, har rätt att uttrycka sig om eller bedöma klubbens val eller tekniska beslut. Detta säger vi för att vi tycker att agent Beppe Bozzos uttalanden, som nu blivit föremål för pressen att skriva om, är utan mening.
Quagliarella är en Juvespelare som alltid uppskattas för hans insatser och bidrag till laget. De internationella reglerna tvingar oss till beslut, som inte alltid är trevliga sådana men som är obligatoriska, såsom i detta fall. Hans uteslutning från UEFAs lista kan inte upplevas som en saknad respekt, för så är det inte, då vi har informerat spelaren i god förväg.”

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham