Trezeguet till La Stampa: ”Juve är väldigt starkt och det är Contes förtjänst!”

Juventus legend, David Trezeguet som spelade hela 320 matcher och gjorde 171 mål i Juvetröjan, närmar sig sitt 300:e mål i karriären och La Stampa intervjuade honom under helgen. Han sade bland annat följande: ”Juve är väldigt starkt och det är Contes förtjänst. Tevez är den bäste av alla Argentinare. Den straffen i Champions…”

Översättning av hela intervjun följer nedan:

Om Juve:
“Jag följer det italienska mästerskapet, jag såg Roma-Napoli. Trodde att Napoli skulle ha mer att ge…
Ett sådant här Juve har man inte sett på en bra tid, det är ett väldigt starkt lag, komplett. Äntligen har Juve återvänt att vara det Juve som när jag spelade med Del Piero, innan de flyttade ner oss. Jag tror de vinner mästerskapet. Det kommer att bli ett härligt mästerskap, för det finns en bra konkurrens, men i längden så blir det svårt att hålla samma steg som Juve. Förtjänsten är framför allt Contes. Han har jobbat med laget länge nog, med huvudet och benen. Om Juve är tillbaka som förr så är det hans förtjänst.”

Om Tevez:
“Det finns många talanger i Serie A, men Carlitos Tevez gör mycket bra ifrån sig och enligt mig så kan han till och med bli ännu bättre. Han är den starkaste av alla argentinarna, kanske ännu bättre än Higuain. Men Gonzalo måste ännu demonstrera det som han verkligen kan.”

Om sin karriär:
”Jag väntar på mitt 300:e mål sedan länge. Jag har drömt om det många gånger. Att spela ett derby i Italien är oförglömligt, men här är det en unik sak: folkets passion gör att de aldrig blir nöjda. Av alla mina 299 mål så är just mitt Golden Goal i finalen i EM mot Italien det perfekta, ett härligt mål för dess värde och förverkligande.”

Om straffen som man inte fick missa:
”Den som Dida räddade. Champions är en trofé som jag saknar. Detta svek kommer jag att få leva med, men jag hoppas att Juve vinner i år. De har allt för att kunna göra det.”

Om framtiden:
“Jag tror att spelare inte kan improvisera för att bli en ledare i en klubb. Nu studerar jag för det, jag har många idéer och ambitioner. Hoppas att jag kan ge mitt bidrag till den sydamerikanska fotbollen.”

Fino alla Fine!
/Lorenzo