Trezeguet: “Jag och Tevez, viket par! Conte stannar i Juve”

 David Trezeguet som inatt gjorde sitt 300:e och 301:a mål i karriären intervjuades av Tuttosport och talade en hel del om Juventus. Bland annat sade han: “Tänk, jag och Tevez med Pirlo som levererar. Mötet på Bernabeu fick mig att känna nostalgi. Jag är full av tillförsikt inför tisdagens match, en triumf vore en moralisk knuff för att nå ända till slutet. Jag har mött Llorente när han spelade i Spanien, han kommer att göra bra ifrån sig i Italien med. Året i B gör att jag sväller av stolthet, är lika värt som en triumf. Om Ibrahimovic…”

Hela den översatta intervjun från den Turinbaserade tidningen följer nedan:

– David Trezeguet, det räckte med att du fanns med på en video på maxiskärmen för att få Juventus Stadium att explodera…
“Jag är väldigt stolt för det jag har gjort i Juve och för det underbara förhållandet som jag har med fansen. Det är mycket speciellt.”

– Emerson har sagt: “Om jag kunde gå tillbaka i tiden så hade jag sagt nej till Real och gått med Juve i Serie B.”
“Jag förstår honom. Jag gick dit och har aldrig ångrat mig, tvärtom, med denna gest så tjänade jag och mina kamrater en större respekt av alla. En respekt som för mig är lika värd som en triumf.”

– Klarade du av att se Real Madrid-Juventus?
“Ska erkänna, jag kände nostalgi. Mötena på Bernabeu är både historiska och förtrollande, där mitt Juve alltid lyckats uppnå något viktigt.”

– Och detta Juve…
“I Madrid så förlorade de men spelade bra. På tisdag måste de ta tre poäng för att närma sig åttondelsfinalerna, ett fundamentalt mål för klubben. Mötena med Real är något som är mer än de vanliga 90 minuterna. Kvällen innan matcherna så kunde jag aldrig somna. Men…”

– Men?
“Det är de bästa matcherna, de som får dig att förstå på vilken nivå du befinner dig, sett utifrån att motståndaren är en av favoriterna till finalen. Juve kan vinna den för de har de rätta spelarna till det och en stor mentalitet. Vi triumferade tack vare en enorm bestämdhet. Vi kan återupprepa detta, med att kontrastera med samma vapen som spanjorerna. En triumf kommer att ge en otrolig knuff framåt för moralen som kan få de att nå ända till slutet.”

– Tevez är ett värdefullt tillskott.
“Han är perfekt för mentaliteten i Juve och för Contes spel. Han har en fantastisk teknik och ger aldrig upp, ett härligt djur. Det var en stor stöt för Juve, det som fansen önskade sig. Men det som verkligen räknas är att det får andra mästare att återigen söka sig till Juve.”

– Tevez eller Higuain?
“Båda gör bra ifrån sig. Jag föredrar Carlitos för att han spelar i Juve, laget i mitt hjärta. Jag hoppas han i bianconeri vinner Lo Scudetto och Champions, för laget, klubben och för fansen.”

– Anfallet Tevez-Trezeguet.
“Det vore ett stort par. Tevez är idealisk att spela ihop med för en som mig. Som par, tekniskt sett, så påminner Tevez och Llorente om mig och Del Piero.”

– Vilken effekt får du av att se nummer 10 på Tevez rygg?
“I livet så ändras allt. Man måste kunna vända blad. Nummer 10 bar ju först Platini och sedan Del Piero. Tevez är i grad att bära detta nummer.”

– Du som bor i Argentina, har du förstått varför Sabella inte kallar på Tevez?
“Jag tror att de båda har valt detta och nu har Sabella har funnit en viss balans med de andra anfallarna, alla extraordinära. Argentina är på topp gällande anfallare, detta visas just av det faktum att Tevez förtjänar en plats i landslaget men ändå inte blir kallad. För folket så förblir han ändå en hjälte, han har en enorm och stark ”image” här i Argentina.”

– Har Llorente övertygat dig?
“Jag mötte honom när han spelade i Bilbao. Det är en äkta anfallare, en spelare som kan bli mycket viktig för Juve.”

– Pirlos kontrakt är på väg ut, förnyelse eller inte?
“Jag har en svaghet för Andrea, hade tyckt om att få spela med honom. I matchen mot Catania så verkade han vara en av de bästa på plan, med sin kvalitet så sänder han ett stort lugn och fysiskt sätt så såg jag en spelare i storform. Han måste stanna och fortsätta, detta för det bästa för fotbollen.”

– I Argentina, kritiserade man där med Buffon?
“Ja, det gjorde de, och de var enligt mig överdrivna. Gigi förblir nummer ett. Jag har inte hört av honom över telefonen, men när jag kommer till Turin i november så kommer han att vara en av de första jag kommer att hälsa på.”

– Om du varit i Juve, hade du föredragit Mourinho framför Conte?
“Nej, inte i Juve. Jag respekterar båda, men med Antonio har jag ett stabilt förhållande, han var min lagkamrat. Nu är han en av de bästa och viktigaste tränarna i världen. Med det starka förhållandet som han har med klubben i alla dessa år så ser jag honom i Turin många år till.”

– En anfallare som du hade velat spela med mer?
“Ibra: ett fenomen. Det är ingen tillfällighet att där han spelar så vinner man alltid.”

David Trezeguet

David Trezeguet gjorde inatt som nämnt sitt 300:e och 301:a mål. Se målen nedan:

Nummer 300:

Nummer 301:

Fino Alla Fine!
/Lorenzo