Träningsmatch mellan Juve och Pavia slutade 7-0, men innehöll skräckscener!

Idag ställdes Juventus mot Pavia Calcio i en vänskapsmatch på Vinovo. Matchen slutade med 7-0 till Juventus, men det var inte helt smärtfritt.

Under den allra första aktionen som gästerna bjöd på så fick den 20-åriga mittfältaren, Lorenzo Degeri, ett knä i huvudet av Simone Padoin. Pavias unga spelare svimmade av direkt och förblev medvetslös där han låg på gräset. Stämningen blev ångestfull och matchen avbröts medan läkarpersonal tog sig in på plan för att hjälpa den skadade spelaren. En semiautomatisk hjärtdefibrillator användes också, som det numera är lag på, för att övervaka spelarens situation.

Först när Lorenzo var i ambulansbilen återfick han sitt medvetande och han blev förd till sjukhuset, CTO, i Turin där han sattes in för kontroll. Doktor Benech och hans stab kunde konstatera att patienten mådde förhållandevis bra, men han kommer att stanna kvar på sjukhuset under natten för observation. Torna Presto in Campo Lorenzo Degeri!

Efter skräckscenerna och att båda lagen försäkrats om att Degeri var i ett stabilt tillstånd återupptogs träningsmatchen och Juve vann till slut med 7-0 mot Pavia som spelar i Lega Pro Prima Divisione A.

Conte ställde från början upp med Storari i målet, Curti, Ogbonna och Peluso i försvaret, Motta, Padoin, Bouy, Gerbaudo och De Ceglie på mittfältet samt med anfallsparet Quagliarella och Llorente. Det var tack vare ett samspel mellan de två anfallarna som det första målet kom, assist av Quagliarella till Llorente som med ett klockret diagonalt skott satte bollen i mål. Spanjoren Llorente slog till ännu en gång med ett härligt volleyskott och Motta satte punkt på den första halvleken med sitt 3-0 med en snygg höger efter en vacker assist av De Ceglie.

Direkt efter halvleksvilan blev det 4-0 till Juve då Quagliarella efter fint kombinationsspel med Il Re Leone. Med två mål och en assist var det Llorente som hade visat mest, men han var inte nöjd utan fortsatte att briljera och fullbordade till hattrick med en superb och hård nick efter Alberto Ruossos inlägg. Ett fjärde mål blev det också för Fernando när Juve ökade på till 6-0.

Ouasim Bouy satte sista målet med ett skott strax utanför straffområdet och 7-0 blev även slutresultatet.

Imorgon kommer spelarna samlas för att träna på planen i ett morgonpass.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham, Lorenzo