Tidningarnas betyg – Omg. 9, Serie A – Juve 2-0 Genoa

Omgång 8 var en mardröm för Juventus och därefter fortsatte det i den tredje gruppspelsmatchen mot Real Madrid. Juventus förlorade för första gången någonsin två matcher i rad med Conte som tränare och media började tala om en riktig kris samt dispyter mellan spelare, tränare och sportchefer. Juve svarade dock som alltid annars på plan och denna gång höll Buffon nollan efter att inte ha behövt lyfta ett finger. Samtidigt bjöd Juventus främsta målskyttar denna säsong, Vidal och Tevez, på var sitt mål och det var just så som matchen slutade.

Inför matchen var situationen absolut inte optimal. Juventus hade misslyckats ta poäng mot Real Madrid trots ett formationsbyte och en fin insats och det var dags för ligaspel mot ett Genoa som aldrig tidigare hade besegrats på Juventus Stadium. Conte återgick till 3-5-2, spelade med en väldigt hög linje (mittbackarna var nästan hela tiden vid mittlinjen) och hans Juve tryckte på när de bjöd på 23 skott, 821 spelade bollar och ett bollinnehav som låg på 59 %. Det som framförallt visar på hur pass farliga Juventus var i matchen är siffran som säger att Juve i 92.7 % av sina spelade sekvenser lyckades skapa farligheter. Perin i Genoamålet förhindrade Llorente två gånger om, Pirlo vid ett solklart tillfälle och han hade ribban med sig mot Vidal för att nämna ett par av chanserna utom målen.

Att Juve totaldominerade såg man tydligt, men hur betygsattes spelarna av de italienska tidningarna?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS). Observera att ordningen är precis som den nämnda i texten, dvs först GdS, sedan CdS och slutligen TS:

Buffon – ej betygsatt, 6, ej betygsatt
Buffon som först släppte in 4 mål mot Fiorentina och sedan 2 mål mot Real Madrid hade inte hållit nollan på fyra matcher och dessutom minst släppt in 2 mål per match. Han var mycket revanschsugen, men Juventus försvar gjorde att han inte ens hade behövt vara med på plan. Varken GdS eller TS betygsätter Gigi som inte hade en enda boll på sig, men CdS ger det stabila betyget 6 eftersom att han medverkade utan ett enda misstag.

Barzagli – 6, 6, 6
Juventus hotades aldrig bakåt och främsta anledningen var att Juve hade ett högt tryck på bollinnehavarna i Genoa samt att de hade ett stort bollinnehav själv. En annan anledning var Andrea Barzagli som ständigt låg högt upp i banan och återvann bollar. Hela 20 bollar tog han tillbaka till Juventus och det gjorde att Genoa inte hade en enda chans. Barza spelade säkert och lugnt längst bak och tillsammans med de två andra backarna hade han ett fint samspel som gjorde att Juve lätt kunde spela sig ur svåra situationer. Alla är eniga om att den stabila insatsen skall betygsättas med en 6:a.

Bonucci -6, 5.5, 6
Bonny har verkligen blivit en vice-pirlo längst bak. Bollarna han slår framåt är fantastiska emellanåt och hans försvarsarbete längst bak var stabilt. Farligheten ligger i att han ibland slarvigt slår bort bollar, men mot ett tamt Genoa och med medspelare som aldrig gav tillfälle till kontringar löste det sig ändå. 86 lyckade passningar blev det totalt och det gör att GdS och TS är nöjda, men CdS är lite hårdare då de anser att de mindre lyckade passningarna mot ett bättre motstånd hade kunnat resultera i baklängesmål. De gav alltså 5.5.

Chiellini – 6, 6, 6
Giorgione var perfekt i det defensiva spelet och han var dessutom den med flest korrekta passningar på plan med 100 stycken! I luftrummet gav han inget till motståndarna och ingen kom förbi honom. Problemet är bara att han stundvis är alldeles för offensiv. Att han fyller på kan vara till hjälp ibland, men om Juventus redan anfaller med 7 man så skall inte King Kong behöva vara längst upp. Det lämnar stora luckor bakåt och det kostade Juventus två mål mot Viola. Betyget är gemensamt och stabilt… 6!

Giorgio gav inget utrymme alls till Genoa

Isla – 6.5, 5.5, 6
Mauricio Isla startade istället för Caceres och många klagade över beslutet. Men under matchen bjöd Isla på fint kombinationsspel med Vidal, några bra inspel och framförallt så blev det inga misstag. Tidningarna är mycket oeniga här med TS som möter de övriga tidningarna halvvägs med betyget 6. 6.5 av GdS motiveras med att han tog tillbaka bollar och att han verkar vara på väg tillbaka. Låt oss hoppas!

Vidal – 7, 7, 7
Arturo prickade ribban med ett otroligt skott redan i inledningen av matchen och därefter fortsatte han att hota hela tiden. Hans slit är fundamentalt för Juventus och 16 återvunna bollar vittnar om en otrolig insats. Offensivt fanns han alltid där och det bästa var att han såg helt återställd ut efter haltandet i Madrid. Juventus bästa krigare fick betyget 7 av alla tidningar!

Arturo Vidal, alltid dominant!

Pirlo – 6.5, 6.5, 6.5
Pirlo var väldigt bra skyddad för dagen och kunde leverera otroligt fina bollar. Totalt blev det 93 korrekta passningar och magin är verkligen tillbaka. Framförallt var Andrea betydligt säkrare med bollen då han starkt höll undan pressande motståndare och antingen dribblade av dem ordentligt eller använde sig av medspelare för att enkelt lösa situationen. 6.5 får han av GdS, CdS och TS. Han kunde ha gjort ett otroligt snyggt mål, men Perin i Genoamålet hindrade med en världsklassräddning. Är Mozart äntligen tillbaka?

Mittfältsmaestron Pirlo är tillbaka!

Pogba – 6, 6, 5.5
Pogba var väldigt involverad, men riktigt slarvig. Ett friläge slarvades bort med lojt spel framför målvakten, flera passningar var felaktiga och många gånger så överarbetade han vissa situationer. Att spela enkelt är inte alltid enkelt och det visade Pogba att han inte kunde mot Genoa. Men sedan var han väldigt involverad och skapade en hel del. Han återvann 4 bollar och hade trots allt en passningssäkerhet över 80 %. Dessutom skulle han ha fått en straff i början av matchen. TS var mindre nöjda, men GdS och CdS är eniga om att insatsen var stabil över 90 minuter.

Asamoah – 6, 7, 6.5
Mot Fiorentina var insatsen väldigt blek, sedan startade inte Kwadwo mot Real Madrid. Inhoppet var fint, men mot Genoa blev det spel från start och Asa-teknik tackade och tog emot samtidigt som han gav tillbaka genom att ordna en straff och spela fram till Tevez. Asamoah var helt dominant på sin sida. Isla hade en stabil insats på högerkanten tack vare att han inte gjorde några misstag. Men för att avgöra måste man ta risker. Asa på vänsterkanten tog risker, utmanade och mycket mer. Men trots det var han felfri. Klasskillnad är det rätta ordet. CdS var mycket nöjda och gav honom betyget 7, TS var även de nöjda, men GdS nöjer sig med att säga att det var en stabil insats.

Llorente – 6, 7, 6.5
Llorente har sedan landslagsuppehållet startat i alla tre matcher och varje gång har han gjort mycket bra ifrån sig. Styrkan är otrolig och han vet exakt hur han ska använda den, dessutom visade han prov på en härlig teknik när han dribblade av motståndarna, höll undan och hela tiden kombinationsspelade med sina lagkamrater. I luftrummet var han som alltid dominant och vore det inte för att han hade lite för bråttom hade han kunnat vara tvåmålsskytt. Perin hindrade dock med två fantastiska räddningar. Betyget blev exakt som Asamoahs där CdS var mest nöjda. Fernando kommer att växa ytterligare i Juvetröjan!

Tevez – 7, 7, 7.5
Tevez är alltid på hugget och han bjuder alltid på något extra. Målet var ett mål som bara en topplayer kan göra och utöver det sköt han och hotade mest med 6 skott. Perin fick inte en lugn dag på jobbet och backarna fick ständigt jaga. Om Genoa hade bollen så blev de dessutom själv jagade av Carlitos som helt klart är hetast i Juventus just nu och som var bäst på plan. TS kryddar till betyget med 7.5 medan övriga tidningar ger det fina betyget 7. Han är en sann ledare!

Tevez, bäst på plan!

De Ceglie – 6, 6, 6
De Ceglie fick hoppa in för första gången sedan matchen mot FC Köpenhamn. Denna gång vågade han mer och tog för sig på kanten. Det blev ett skott, men det blockerades och annars var han stabil i defensiven då han löste ett par situationer elegant med enkelt kombinationsspel med lagkamraterna. 6 av alla tidningar… härligt att ”Kelso” lyckas lite på plan efter inledandet av sångkarriären.

Giovinco – ej betygsatt
Hann inte uträtta något på den knappa speltid han fick. Betygsattes ej.

Padoin – ej betygsatt
Simone Padoin kom in istället för Vidal med tre minuter kvar och hann därmed ej göra något för att betygsättas.

Conte – 6.5, 6.5, 6
Mot andra lag spelar man 4-3-3, men mot Juventus är det 4-5-1 som gäller. Det är inte enkelt att vara Conte då alla bara vill göra livet surt för honom och Juventus. Men med hög press, stort bollinnehav, ständig rörelse med och utan boll samt en hög linje så gav Contes Juventus motståndarna 0 chanser och samtidigt bombarderade de Perin med 23 skott. Totalt har Juve nu 123 skott i Serie A och det råder ingen tvekan om vilket lag som är det mest offensiva i Italien. Conte får en stabil 6:a av TS, men 0.5 högre av GdS och CdS.

Conte och Gasperini

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.27 av GdS6.29 av CdS och 6.27 av TS. Betygen var mycket nära varandra och det tyder på eniga italienska tidningar. Tevez bäst, Vidal därefter och Llorente var tillsammans med Asamoah och Pirlo mycket viktig. Backarna klarar sig fint och ingen är egentligen underkänd. I Genoa var Perin dominant med betygen 7, 7.5 och 6.5. Bäst i omgång 9 var Cuadrado som fick betygen 7.5, 8 och 7.5 samt Parolo som fick 7.5 av alla tidningar!

Nästa match mot Catania bör absolut spelas på samma sätt av Juventus!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham