Tidningarnas betyg – Omg. 21, Serie A – Lazio 1-1 Juve

Juventus åkte till Stadio Olimpico i Rom för andra gången i rad då det efter förlusten mot Roma i Coppa Italia var dags att spela mot Lazio. Roma som hade besegrats i två säsonger i rad i cupen slog ut Juve och Lazio som hade förlorat mot Juve i fyra säsonger i rad på hemmaplan i Serie A lyckades få en poäng. Samtidigt bröts Contes och Juves fantastiska vinstsvit som såg segertåget köra över 12 olika motståndare. Roma vann samtidigt och därmed minskades gapet till sex poäng. Nu talar media om att Scudettostriden är levande igen, men kom igen… med 17 matcher till är den väl levande även om gapet vore större än åtta poäng. Skillnaden är bara att medan media vill få det till att Roma är på ”samma nivå” som Juve så vill jag säga att Juve inte skall underskatta något. De har allt i egna händer och Juves enda rival är Juventus. Tar man tag i saker och ting och fortsätter rada upp vinster så skall det inte vara någon diskussion om vem som vinner, men då måste Contes mannar fortsätta leverera i ligan precis som de har gjort hittills. Juve har ju trots denna senaste poängtapp flest poäng av alla storlag i hela Europa i ligaspelet.

Men hur kom då poängtappet? Jo… Buffon blev utvisad och straffen sattes i mål av Candreva bakom en chanslös Storari. 1-0 till Lazio och Juve spelade alltså med en man mindre i mer än en hel timme. Asamoah var den som offrades och Conte gick snabbt över till en 4-4-1/4-3-2 formation där Tevez agerade både anfallare och vänstermittfältare. Argentinaren bjöd på en otrolig insats då han i princip spelade för två spelare och samtidigt var Llorente längst fram otroligt dominant då han vann alla dueller och ständigt lyckades låta sina medspelare vinna mark. Juve var trots det numerära underläget laget som höll mest i bollen och som samtidigt spelade runt mest. Juve skapade dessutom lika många chanser som Lazio som egentligen fick sina riktiga chanser sent i den andra halvleken när Juve riskerade mer och Lazio gavs kontringslägen. Just då var Lazio farliga dock och en fantastisk räddning av Storari gick i ribban medan en boll gick i stolpen, så Juve hade trots allt även lite tur. Innan detta och mer exakt efter en timmes spelad tid så bjöd Juve på otroligt kombinationsspel innan Llorente nickade in ett fantastiskt snyggt kvitteringsmål. Strax därefter kunde Tevez ha avgjort, men Laziomålvakten Berisha räddade svettigt till hörna.

Juves kämparanda var fantastisk och ända in i slutskedet av matchen så forcerade de trots att de var en man mindre och att de spelade på bortaplan. När domaren blåste trots att Juve var i anfall mitt i Lazios straffområde lade sig spelarna ner som om att de hade åkt ut ur en match i VM… snacka om vilja! Det var självklart sorgligt att se just då och man var som inbiten supporter lika frustrerad som spelarna, men nu i efterhand så inser man att det utifrån förutsättningarna var ett bra resultat. Med 11 mot 11 hade Juventus vunnit och det är det nog få som säger emot.

Låt oss se vad de italienska tidningarna tyckte om insatsen med 10 män!

Med kapten Gigi utvisad valde Conte att snabbt gå ner till en fyrbackslinje med Ogbonna till vänster och Licht på högerkanten

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS):

[table id=17 /]

Fernando Llorente firar målet tillsammans med Mister och Pepe

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.04 av GdS 6.08 av CdS och 5.75 av TS. TS var alltså de som gav snålast för andra gången i rad i Serie A. Ingen i hela backlinjen blev riktigt godkänd av TS och Buffon sågades helt. CdS var mest skonsamma mot Buffon, med GdS gav också ett lågt betyg då han både nästan hade slarvat med bollen och släppt in och sedan hade ”dragit på sig” en straff. Men ärligt talat fanns det inte mycket att göra vid straffsituationen. 24 minuter och en orsakad straff samt en ”nästan”-groda bör dock inte generera fina betyg. Llorente och Tevez som vi nämnde var bäst fick också bäst betyg av utespelarna. De agerade verkligen som TopPlayers och de visade att även om Juve är en man mindre så spelar det ingen roll. Storari fick efter sin härliga insats betyget 7 av alla tidningar och det är nog tur för nu när Gigi är avstängd mot Inter så behöver Juve en värdig ersättare. Conte fick fina betyg av GdS och CdS men blev nästan sågad av TS vars betygsättare antagligen var mycket besviken på allt och alla efter poängtappet. Sämst betyg av utespelarna fick Ogbonna.

Trots besvikelsen över poängtappet så kunde spelarna hålla sina huvuden höga då de kämpade tillbaka med en man mindre

Juve var alltså 10 man mot Lazio med 11 man, men snittbetygen för Lazio (med samma ordning som ovan) var 6.19, 6.30 och 6.19. Det innebär att Lazio fick högre snitt av samtliga tidningar. Även om man tar bort Buffons betyg som ju sänker snittet avsevärt för Juve så får Lazio bättre betyg av alla tidningar. Frågan är då, om Juve skulle spela hemma mot Lazio och vara en man mer och leda med 1-0 och sedan tappa till 1-1 och riskera att förlora, hur skulle då Juves betyg se ut?

Vissa betyg kan kännas mycket hårda, speciellt om man utgår från frågeställningen ovan. Lazio hade onekligen fått otroligt höga betyg om de istället hade varit laget som hämtat upp resultatet med en man mindre. Insatsen i sin helhet kan självklar bli bättre, speciellt defensivt, men om Juve tar med sig denna vilja så blir de otroligt svårstoppade.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham