Tidningarnas betyg – Omg. 20, Serie A – Juve 4-2 Sampdoria

Förra säsongen besegrade Conte alla lag i hela ligan utom ett lag. Det var Sampdoria och de lyckades vinna mot Juventus både borta och hemma. Noll poäng till Juve och sex poäng till Sampdoria blev det alltså och Juventus hade helt klart något att ta revansch på. Sampdoria visade att de kunde spela en fin fotboll och trots en storspelande Buffon i Juvemålet så lyckades de göra två mål. Men Juves offensiv var för dagen för bra och fyra mål gjorde att Juve behöll åttapoängsledningen i ligan samtidigt som de gjorde fyra mål i en match för sjunde gången och tog den 12:e raka vinsten i Serie A samt gjorde resultatet på hemmaplan till 10/10.

Hela Juve var fantastiskt och förutom Gigi så bjöd Vidal och Pogba på rejäl show. Marchisio var en defensiv maskin i Pirlos position och TopPlayer-duon Tevez och Llorente kombinerade för att göra mål.

Låt oss se vad de italienska tidningarna tyckte!

Chiellini hyllades inför matchen, med mer än 300 matcher i Juvetröjan är han nu en legend

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS):

[table id=15 /]

Grabbarna fick något att fira ännu en gång

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.64 av GdS 6.68 av CdS och 6.59 av TS. TS var alltså de som gav snålast betyg denna gång, men betygen var denna gång skyhöga. Vidal och Pogba var helt klart bäst enligt tidningarna. Buffons fina insats betygsattes också fint. Sedan så uppskattades insatsen av TopPlayer-duon då båda två fick snittbetyg högre än 6.5. Enda betyget under stabilt var det som Licht fick av CdS, men TS gav honom mer än stabilt så snittbetyget blir okej ändå. Betygsättningen följde således helt klart våra värderingar ovan.

Matchens tre målskyttar samlade, Vidal är nu den centrala mittfältaren med flest mål i hela Europa och Llorente har gjort 10 mål i Juve

Bäst av alla denna omgång? ExJuvespelaren Matri njöt av att få bära på en ”tjejfärg” igen. I Juve var det ju rosa och då gick det bra. Nu blev det lila i Viola och då kom två mål direkt. Betygen blev 8, 8 och 7.5 för Ale som faktiskt även gjorde en assist, vilket innebar att han var involverad i alla målen när hans lag vann mot Catania med 0-3.

Nu har Juventus tagit sin revansch mot Sampdoria. Nästa match kan Juve ta revansch igen. För Contes Juve har endast förlorat i Coppa Italia på Stadio Olimpico. Först var det finalen mot Napoli och sedan var det semifinal 2 mot Lazio. Nu är det mot Roma… blir det tredje försöket lyckat?

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham