Tidningarnas betyg – Omg. 19, Serie A – Cagliari 1-4 Juve

Contes Juventus hade inför mötet mot Cagliari vunnit två år i rad på ”bortaplan”. Första gången spelades matchen i Triestina och vinsten innebar att Juve kunde fira sin första Scudetto sedan 2006 och sin 30:e titel i historien. Andra gången spelades matchen på Ennio Tardini (Parmas hemmaplan) och då var det en riktigt tuff match som vändes på slutet. Detta möte var det samma domare som på Tardini (Marco Guida) men det var för första gången dags för Contes mannar att bege sig till Sardinien för att möta Cagliari på bortaplan på riktigt. Det såg verkligen ut att bli en tuff match och Cagliaritränaren Lopez förklarade stolt att hans lag skulle anfalla. Det gjorde de och Juve fick (till att börja med) stora problem. Efter 21 minuter tog Cagliari ledningen. Pirlo blev tacklad i mittplan och förlorade bollen, Cagliari ställde snabbt om men Chiellini var vaken och tog ut bollen till hörna. På hörnan sov försvaret och framförallt var Caceres långt borta från var han bör ha varit och därmed kunde Pinilla trycka in 1-0 bakom en chanslös Gigi. Kort därefter kunde Cagliari öka på men Gigi agerade verkligen Superman när han räddade. Juve drog igång anfallsspelet och Licht kombinerade med Llorente som satte dit en fantastisk nick i krysset. 1-1 och Juve var tillbaka. Cagliari gav dock inte upp och de tvingade Buffon göra en monsterräddning som höll Juve vid liv i den första halvleken.

Om den första halvleken var svår så var den andra halvleken ännu svårare till att börja med. Den defensiva diamanten med Pirlo och backtrion existerade och Andrea fick inget utrymme alls att spela sin fotboll. Conte valde då att plocka ut Mozart och in kom en hungrig Principino. Det gick 7 minuter och sedan avgjorde Marchisio med en riktig bomb! 2-1 och då ändrades allt då bara Juve var kvar på plan. Licht och Llorente kombinerade igen och Llorente kunde enkelt stöta in bollen för att öka på. Sedan avslutade Llorente hårt och målvakten fumlade… då var Licht där och petade in bollen för att dra iväg ytterligare.

Två assists och ett mål… det var andra gången som Licht var så dominant i en match denna säsong och han tog sig därmed upp på förstaplatsen i Juves assistliga. Marchisios mål som var så avgörande och matchändrande var hans första för säsongen (äntligen) och Llorente tog sig upp på tredjeplatsen i Juves interna skytteliga med målen som han stod för när han för första gången gjorde två i en match i Juvetröjan.

Pirlo var alltså spelaren som inte alls kunde få fram den kvalitet som han besitter och backlinjen hade inte en så bra dag då de tappade markeringen helt när det väl gällde (framförallt Caceres). Buffon var dock fantastisk trots att han släppte in. Asamoah kan betydligt mer och för dagen var det Licht som glänste på sin kant. Längst fram fick Llorente 90 minuter för sjunde gången denna säsong. Tänk att han inledde säsongen på bänken och att spekulationer drogs igång om att han kanske skulle lämna. Nu är han helt fundamental för Conte och efter de två målen är han tvåa i Juves målsnittliga (157 mål/min).

Vi har nu gått igenom spelarnas insatser, men låt oss se vad de italienska tidningarna tyckte!

Prinsen avgör... vem annars om inte Juvesonen när det behövs som mest?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS):

[table id=14 /]

Juventus TopPlayer-duo har nu gjort 21 mål tillsammans!

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.17 av GdS samt 6.5 av CdS och TS. Skillnaderna i betygsättningen var väldigt små mellan TS och CdS, men GdS gav aningen sämre betyg. Bland annat fick Pirlo 5 och Vidal fick 5.5 av GdS vilket avvek från övriga tidningarnas betyg. Pirlo fick visserligen bara 5.5 av CdS också men TS gav 6 (stabil insats) och samtidigt så var det ännu värre med Vidal som faktiskt fick 6.5 av CdS. Hans fantastiska bollkänsla hjälpte till otroligt mycket när Licht hela tiden kom loss och kombinationsspelet på högerkanten var avgörande så 5.5 känns inte rättvist. Llorente som fick 7.5 av TS och CdS fick ”bara” 7 av GdS och vi förstår därmed att vi har en som ger betydligt lägre betyg. Licht som stod för 2 assists och ett mål och som totaldominerade fick 8 (!) av CdS och 7.5 av TS men GdS nöjde sig med 7. Snittbetygen av tidningarna återspeglar dock i princip exakt vad vi sagt då Pirlo och Caceres fick de sämsta betygen medan Licht fick bäst före Llorente och sedan Marchisio och Buffon.

Matchens lirare? Stephan "SwissExpress" Lichtsteiner!

Bäst av alla denna omgång? Ingen kan väl ha missat att den till hälften Juveägda Sassuolospelaren Berardi gjorde 4 mål? Han fick 9, 10, 9 i betyg!!! Det är det absolut högsta betyget en spelare har fått denna säsong. Med mils avstånd! Tvåa blev Sampdorias Eder (Juve får se upp i helgen) med 8 av samtliga tidningar och tredjeplatsen tas av Romas Florenzi som bjöd på ett riktigt dream-gol. Lichts superinsats sätter honom som fjärde bästa spelaren i omgång 19.

Nu har Juventus spelat mot alla lag i ligan. Serie A vänder och det återstår 19 omgångar. Juve har då åtta poängs försprång och förutsättningarna är fantastiska i jakten på den tredje Scudetton i rad… Mot 32!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham