Tidningarnas betyg – Omg. 18, Serie A – Juve 3-0 Roma

Ett Roma lett av Rudi Garcia kom till Juventus Stadium. Det var det riktiga testet för ett lag som hade imponerat stort med 10 raka vinster i inledningen av Serie A. Nytt rekord och De Sanctis var målvakten som hade hållit nollan längst och som dessutom hade minst antal insläppta mål. Roma var stolta och spelare som Benatia hade skippat vinteruppehållet för att förbereda sig inför en match som de ”kunde vinna”. Men resten vet vi mycket väl. Nu är det Juventus som har 10 raka vinster och Buffon slog De Sanctis säsongsrekord. Juventus som låg fem poäng bakom som mest ligger nu åtta poäng före och allt drog igång efter feltrampen borta mot Fiorentina. Just nu ångar Contes mannar på och inget kan ställa sig i vägen för dem. Roma kördes över och Juventus gick egentligen på halvfart. Allt handlade om den rätta taktiken och det såg Conte till att det tillämpades.

Vilken var taktiken? Jo det var enkelt… jag skrev ju i min införrapport att när Garcias Roma behöver pressa så lyckas de faktiskt inte särskilt bra. De hade tappat poäng i fyra raka matcher (mot Torino, Sassuolo, Cagliari och Atalanta) då de stötte på mindre motstånd och var tvungna att skapa chanser genom att pressa. Sedan lider de något enormt när de inte får spela runt utan har hårt pressande motståndare som gör ytorna små.
Detta var exakt vad Conte gjorde. Han låg tillbaka och tvingade Roma att spela en fotboll som de inte behärskar. Att diktera matchen på Juventus Stadium fungerar inte och Roma lyckades aldrig trots att de hade hela 59 % av bollinnehavet. Juventus väntade in Roma och emellanåt så pressade de högt. Bollen återvanns och målen kom med hjälp av kombinationsspel som Roma absolut inte kan stoppa. Contes taktik var genialisk och vinsten skall han verkligen ta åt sig. Garcia blev ”outcoached”.

Juvespelarna spelade med en fin taktik och förutom det så visade de på otroliga individuella kvaliteter. Arturo Vidal var överallt och pressade, Tevez var magnifik framåt och Pirlo var tillbaka som en blixt. Pirlo var totaldominant omedelbart efter den långa frånvaron. Buffon tvingades egentligen inte till någon superräddning, men hans positionsspel är vad som gör allt enkelt. Andra målvakter hade säkert fått större problem. Backlinjen var otrolig och Bonny visade ännu en gång att han är en man som man skall räkna med i de stora matcherna.

Men hur bedömmer de italienska tidningarna spelarnas insatser? Lås oss ta en titt…

Inför matchen hyllades Trezeguet

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS):

[table id=13 /]

Publikrekord och rekord i intäkter... Roma välkomnades på bästa sätt till sin mardröm

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.63 av GdS6.67 av CdS och 6.75 av TS. Det innebär alltså att Juve fick superbetyg! GdS som var snålast gav mycket fina betyg och den som fick ”sämst” betyg av alla var Llorente som fick 6 av alla tidningar. Det visar absolut inte att han var sämst på plan, utan att man förväntar sig poäng (assist eller mål) av en anfallare. För spelmässigt fanns det absolut inget negativt att säga. Bäst bland spelarna var självklart Tevez och Vidal. Pirlo som vi skrev om ovan fick också mycket fina betyg samtidigt som den defensiva duon Bonny (som spelade sin 150:e match) och Giorgione (som spelade sin 300:e match) fick 7 av alla tidningar. Barzagli var riktigt bra han med men det gula kortet som innebär en avstängning i nästa omgång innebar en sänkning av betyget. Kantspelarna som vi redan i införrapporten sade skulle vara fundamentala skötte sig mycket bra och båda fick 6.5 av alla tidningar!

King Arthur blev årets sista målskytt i 2013 och självklart blev han även årets första målskytt i 2014, nu är han dessutom Juves bästa målskytt!

Bäst av alla då? Självklart Mister Antonio Conte! 7.5, 8 och 8 visar var skåpet skall stå. Taktiken var helt avgörande och Roma gick rakt in i fällan. Det blev till och med så frustrerande att Roma blottades ordentligt och blev det Roma vi egentligen vant oss vid att se i pressade situationer. Det resulterade i två röda kort och ex-Romaspelaren Mirko Vucinic passade då på att insistera om att ta straffen och sätta dit 3-0 och sedan fira för att visa att han är en Juventino och inget annat. ”Geniet” Garcia fick betygen 5, 5 respektive 5.5… när det riktiga testet kom så levde Roma inte upp. Men inget är avgjort än. Juve är bara Campione d’Inverno, men det är Campione d’Italia som vi siktar på. Mot 32!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham