Tidningarnas betyg – Omg. 17, Serie A – Atalanta 1-4 Juve

Den 17 omgången av Serie A blev Juventus sista match för året. Contes mannar åkte till Bergamo för att möta Colantuonos mycket envisa Atalanta som tidigare under säsongen hade klarat av att ta en pinne mot både Inter och Roma. Självklart var Stadio Atleti Azzurri d’Italia helt utsålt för första gången då det var de regerande mästarna som kom på besök, men hemmapubliken blev tystade av Carlitos Tevez som målade efter knappt sex spelade minuter med ett riktigt svårkontrollerat skott som överlistade Consigli i Atalantamålet. Atalanta slog dock tillbaka och såg till att Buffon bara fick hålla nollan i ytterligare 15 minuter efter att han hade hållit nollan i hela 730 minuter tidigare. Det blev alltså inget mer än ett personligt bästa för Superman denna gång som fick ett nytt rekord på 745 minuter i rad utan en insläppt boll i Serie A. Med denna siffra så lyckades Gigi ta sig förbi Romas De Sanctis som hade klarat hålla nollan i 744 minuter tidigare under säsongen.

I den andra halvleken var det dock bara ett lag på plan och Llorente såg till att stå för en assist till Pogba som gjorde sitt andra mål på bortaplan medan Domenico Celi var domare denna säsong (första gången var ju det avgörande målet mot Parma) och sedan så gjorde Fernando ett mål själv när han vackert vände bort sin back och avslutade kyligt efter härligt förarbete av Chiellini. Men vad vore en Juvematch utan ett mål av Arturo? Licht skar in och passade och framför mål fanns chilenaren för att göra sitt 12:e mål för säsongen och sista mål för året.

Det blev alltså en fin julklapp av Juve och Contes grabbar flög iväg ifrån Napoli som tappade poäng ännu en gång och de tar nu en välförtjänt vintervila med fem poängs avstånd ner till Roma som kan bli det tionde raka offret när de gästar Juvenus Stadium i den 18:e omgången av Serie A och första matchen i år 2014!

Härliga glädjescener mycket tidigt i matchen

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS):

[table id=12 /]

Fernando Llorente bjöd på flest poäng när han assisterade ett mål och gjorde ett mål själv

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.45 av GdS och CdS samt 6.5 av TS. Denna gång var alltså betygen mycket lika både snittmässigt och om man tittar på spelarnas betyg individuellt. Marchisio och Asamoah fick stabila betyg av alla tidningar, medan Bonny, Chiellini och Licht fick 6.5 av alla tidningar. Det visar på att spelarna gjorde minst vad de skulle. Vidal fick 6 enbart av GdS som förväntade sig en större delaktighet och Buffon fick 6.5 av TS som antagligen kände för att ge Gigi en liten julklapp för att han lyckades hålla nollan så länge. Bäst på plan ansågs vara Pogba och det med all rätt då han bjöd på ett avgörande mål och ständigt briljerade med utmärkt teknik. Han var dock slarvig tillsammans med Asamoah när Juve släppte in. Tevez fick fina betyg han med. Barzagli som fick ett mycket strängt dömt gult kort fick endast 7 av GdS, men han var verkligen bra. Llorente var lite slarvig emellanåt men trots allt blev det en assist och ett mål, ändå så får han ”bara” 6.5 i snitt, men alla tidningar är överens om det. Contes insats uppskattades självklart. Colantuono sade att Juve såg ut att värma upp inför en Championsfinal och det är just det som Conte bidrar med… 100 % fokus, inställning och målmedvetenhet. När Juve kom in i den andra halvleken efter Contes nya direktiv så fanns där bara ett lag på plan och med det sagt så måste vi även lyfta fram hur pass viktig Contes försäsongsträning är. När Juve kör gasen i botten efter halvleksvilan så är motståndarlaget redan slutkört efter en mycket intensiv första halvlek. Det ser vi tydligt då Juve nästan alltid vinner i den andra halvleken!

Juvespelarna firar alltid tillsammans

Serie A bjöd på många målrika matcher denna gång. Pogba som fick högst snitt av alla i Juve denna gång (7.17) var riktigt bra, men bäst denna omgång enligt tidningarna var Romas Benatia och Veronas Luca Toni som båda två fick 8 av alla tidningarna!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham