Tidningarnas betyg – Omg. 16, Serie A – Juve 4-0 Sassuolo

Sassuolo besökte Juventus Stadium för första gången någonsin och Eusebio Di Francescos mannar fick se sig besegrade av de regerande italienska mästarna efter en stor karaktärsuppvisning. Juventus hade precis åkt ut ifrån Champions på det värsta möjliga sättet då de inte ens fick chansen att på riktigt spela fotboll i den sista matchen. Men de ställde sig ändå upp snabbt och med hjälp av en fantastisk prestation av Tevez som gjorde sitt första hattrick i Juvetröjan så lyckades Juve vinna för åttonde gången i rad utan att släppa in ett enda mål. I samband med att Roma tappade poäng igår så innebär det att Juve nu har ryckt iväg på toppen av ligan och att de nu har fem poäng ner till andraplatsen. De har samtidigt fem poäng mer än vad de hade efter 16 omgångar förra säsongen och målskillnaden är lite bättre då den var 33-10 förra säsongen och den är 35-10 denna säsong.

Gigi blev aldrig riktigt testad, men var alert när bollen väl närmade sig honom och han fick holla sin elfte nolla för att ta upp sin nuvarande siffra till 730 minuter utan ett insläppt mål i Serie A. Förutom Tevez så hade Asamoah en riktigt fin match då han ständigt utmanade och gjorde utrymme till sina medspelare då han spelade som central mittfältare för första gången denna säsong. Peluso som startade för första gången i svart och vitt denna säsong (han hade bara startat med den gula tröjan förut) tackade med ett mål och han överraskade positivt, det sedvanliga gula kortet satte dock stopp för fortsatt spel och han byttes ut först av alla för att inte riskera något rött kort. Efter Tevez var Vidal den som sköt mest och bland annat så föregicks första målet av ett skott av Arturo som verkligen dominerade på mitten. Backtrion var de som passade mest och Giorgione var mest spelglad för dagen då han stod för 78 korrekta passningar. Isla var även han duktig och han har verkligen kommit igång nu!

Man mindes självklart Ricky och AleJuvesonen Marrone mindes också Ricky och Ale

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS):

[table id=10 /]

Tevez slår till med ettan!

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.32 av GdS6.81 (!) av CdS och 6.43 av TS. Det innebär alltså att CdS gav säsongens bästa betyg till Juve! GdS som var snålast gav även de mycket bra betyg egentligen, men skillnaden är stor då CdS hade 6.5 som det lägsta betyget för alla spelare utom Gigi som knappt var med och därmed fick en stabil sexa. Tuttosport gav höga betyg, men gav många sexor. I texten lyfte vi fram Tevez, Vidal, Asamoah, Isla och Peluso och mycket riktigt så fick de finast betyg. Tevez fick minst 8 (!) och CdS gav 8.5 (!!). Trots det gula kortet fick Peluso 6.67 i snitt precis som Isla och det visar på att kantspelarna var mycket bra denna gång. Asamoah som verkligen imponerade spelmässigt och tekniskt fick 6.83 i snitt och Vidal fick 7. Även Conte fick fina betyg då alla tidningar var överens om att 7 var den rätta siffran.

Peluso gjorde sitt första mål i Serie A i Juvetröjan

Tevez var bäst av alla spelare i hela Serie A denna omgång enligt tidningarnas betyg och den enda i närheten var Borja Valero som fick 8, 8 respektive 7.5. Klose och Strootman fick också en 8 var. Nu gäller det för Juventus och Tevez att behålla denna form när de först spelar i Coppa Italia och sedan avslutar året med en tuff match på bortaplan.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham